Σπορ εκδόσεις R για τα ηλεκτρικά ID σκέφτεται η Volkswagen

Σπορ εκδόσεις R για τα ηλεκτρικά ID σκέφτεται η Volkswagen

Η εταιρεία θέλει να το κάνει, αλλά μόνο εάν το αποτέλεσμα μπορεί να υποστηρίξει όπως πρέπει τα ιδανικά όλων των μοντέλων R.

Μια έκδοση επιδόσεων για τα ηλεκτρικά μοντέλα της οικογένειας ID εξετάζει πολύ σοβαρά η Volkswagen.

Ωστόσο δεσμεύεται να την υλοποιήσει μόνο εάν και εφόσον θα είναι αντάξια των σπορ προσδοκιών που γεννάει το σηματάκι R.

Ο Jost Capito, επικεφαλής του τμήματος R της Volkswagen δήλωσε επ’ αυτού: «Εάν κατασκευάσουμε ένα ηλεκτρικό R θα είναι όπως πρέπει να είναι. Αλλιώς, απλώς δε θα το βγάλουμε στην παραγωγή».

Σχετικά με το πότε μπορεί να είναι έτοιμο, ο Capito απάντησε πως δε μπορεί να γνωρίζει. «Έχουμε μια εικόνα –προφανώς- αλλά δεν είναι καθόλου συγκεκριμένο ακόμα το χρονοδιάγραμμα. Η τεχνολογία τρέχει εξάλλου τόσο γρήγορα πάνω στην ηλεκτροκίνηση που κάθε μήνα υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις. Γι’ αυτό και κατά βάση πρέπει κάποια στιγμή να κάνεις συγκεκριμένο αυτό που θέλεις και να το υλοποιήσεις».

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο η βασική δυσκολία στην παραγωγή του ηλεκτρικού R, έγκειται στο να βρεις το σωστό συμβιβασμό μεταξύ των επιδόσεων που θα πρέπει να έχει ως σπορ μοντέλο, τη διάρκεια της μπαταρίας αλλά την ευκολία στην οδήγηση που ένα καθημερινό αυτοκίνητο πρέπει να έχει. Ο ορισμός αυτού του συμβιβασμού, μάλλον θα είναι και αυτό που θα δώσει την απάντηση για το ποιο μοντέλο θα είναι το πρώτο που θα αποκτήσει την εν λόγω έκδοση.

Όπως και να έχει, το βασικό είναι να έχουν μέχρι τότε πειστεί οι αγοραστές ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να είναι πραγματικά σπορ. Προς το παρόν, αυτή την αποστολή έχει αναλάβει το ID R Pikes Peak, με εξαιρετικά αποτελέσματα όπως η πρόσφατη συντριβή του ρεκόρ στη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak.

[Πηγή: Autocar.co.uk]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube