Škoda Kodiaq και Superb σε ακραίες συνθήκες [video]

Škoda Kodiaq και Superb σε ακραίες συνθήκες [video]

Τα δύο ολόφρεσκα μοντέλα της Škoda, (Kodiaq και Superb) είναι έτοιμα για την πρεμιέρα τους. Μέχρι τότε η Skoda μας δίνει μία γεύση των δοκιμών τους.

Škoda Superb & Kodiaq

Η Škoda υπέβαλε σε εξαντλητικές δοκιμές τα δύο μεγάλα της μοντέλα. Ενίοτε σε συνθήκες ακραίου ψύχους (Αρκτική) και ακραίας ζέστης (έρημος Αριζόνα).

Για να φτάσουμε όμως στο τελευταίο στάδιο των δοκιμών, χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια εξέλιξης και πολλές ηλεκτρονικές προσομοιώσεις. Για δοκιμαστεί η αντοχή και η αξιοπιστία τους, τα Škoda Kodiaq και Superb βρέθηκαν σε τοποθεσίες, οι θερμοκρασίες των οποίων κυμάνθηκαν από -30 έως και 50 βαθμούς Κελσίου, συμπληρώνοντας περί τo ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα. Η Škoda μάλιστα χρησιμοποίησε και τους ειδικούς προσομοιωτές που έχει εγκαταστήσει στα εργαστήριά της, οι οποίοι προβλέπουν την κατάσταση του κάθε οχήματος μετά από 40 χρόνια χρήσης.

Τα ανανεωμένα Škoda Kodiaq και Superb συμπλήρωσαν ένα εκατομμύριο km απαιτητικών δοκιμών

Škoda Superb & Kodiaq

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο αυτοκίνητα ταξίδεψαν από το Μλάντα Μπόλεσλαβ της Τσεχίας στις Αυστριακές Άλπεις, την Ισπανία, τον Αρκτικό Κύκλο, την Αφρική και την έρημο της Αριζόνα. Με αυτό το τρόπο, οι μηχανικοί των Τσέχων εκτός των άλλων, συνέλεξαν χρήσιμα δεδομένα για τη βελτίωση όλων των εκδόσεων, συμπεριλαμβανομένων και τον plug-in hybrid επιλογών.

Τα αυστριακά όρη αποτέλεσαν ένα καλό πεδίο δράσης για την αντοχή και την απόδοση των φρένων, ενώ η ζέστη και η σκόνη της ερήμου αποτέλεσαν έναν ισχυρό αντίπαλο για όλο συνολικά το αυτοκίνητο.

Τα επερχόμενα Škoda Kodiaq (δεύτερης γενιάς) και Superb (τέταρτης γενιάς), έρχονται με μια γεμάτη γκάμα κινητήρων, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου αλλά και plug-in hybrid επιλογές. Στη βάση της γκάμας θα συναντήσει κανείς τoν 1,5 lt TSI απόδοσης 150 PS. Όποιος επιζητά μεγαλύτερη ιπποδύναμη μπορεί να την βρει στον 2λιτρο TSI με 204 PS (265 PS στην τετρακίνητη εκδοχή του Superb).

Škoda Superb & Kodiaq

Από το μενού δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και οι κινητήρες ντίζελ, με τον 2λιτρο TDI να προσφέρεται τόσο σε δικίνητες, όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Αμφότερα τα μοντέλα, διαθέτουν PHEV εκδόσεις, οι οποίες υπόσχονται αυτονομία ηλεκτρικής κίνησης 100 περίπου km.  

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube