Έρχεται… με φόρα το νέο Škoda Kodiaq

Έρχεται… με φόρα το νέο Škoda Kodiaq

Το νέο Škoda Kodiaq έρχεται το φθινόπωρο με ακόμα μεγαλύτερους χώρους αλλά και με μια πλούσια και ευρεία γκάμα κινητήρων και εκδόσεων.

Μερικές τεχνικές προδιαγραφές του νέου Skoda Kodiaq έδωσε η εταιρεία στη δημοσιότητα. Το δεύτερης γενιάς μεγαλομεσαίο SUV μοντέλο των Τσέχων θέλει να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του προκατόχου του, με περισσότερες από 800.000 πωλήσεις από το 2016 που παρουσιάστηκε έως και σήμερα. 

Παρά το έντονο καμουφλάζ, οι γραμμές και τα βασικά χαρακτηριστικά της σχεδίασης του νέου Škoda Kodiaq είναι ορατά, με το αμάξωμα να δείχνει επιβλητικό και καλαίσθητο παρά την αύξηση των διαστάσεών του. Συγκεκριμένα, το νέο Kodiaq είναι μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του κατά 61 mm σε μήκος φτάνοντας πλέον τα 4,76 m, με το μεταξόνιο να διατηρείται ίδιο στα 2,8 m. 

Βασικά χαρακτηριστικά της εμφάνισής του αποτελούν η νέα μάσκα της Škoda με τις κατακόρυφες γρίλιες και οι διπλοί προβολείς LED, σε μια πιο σύγχρονη εκτέλεση αυτών της προηγούμενης γενιάς. Στο πίσω μέρος τη διαφορά κάνουν επίσης τα νέα LED φώτα καθώς και το πιο καλαίσθητο τελείωμα της πίσω κολώνας.

Skoda Kodiaq 2 Gen

Μια επίσης καλαίσθητη λεπτομέρεια, αφορά την αλλαγή της βάσης στήριξης των εξωτερικών καθρεπτών, που τώρα βρίσκονται πάνω στις πόρτες και χαρίζουν πιο δυναμικό προφίλ στο Kodiaq.

Το Škoda Kodiaq θα συνεχίσει να διατίθεται σε πενταθέσιες και επταθέσιες εκδόσεις, προσφέροντας μεγάλους χώρους για όλους. Ο χώρος αποσκευών των επταθέσιων εκδόσεων ξεκινά από τα 340 lt και μπορεί να φτάσει τα 845 lt ανάλογα με τη θέση και τη διαρρύθμιση των πίσω καθισμάτων, ενώ η μέγιστη χωρητικότητα των πενταθέσιων εκδόσεων ανέρχεται στα 915 lt, 75 lt περισσότερα από της σημερινής γενιάς. Τέλος, ο ήδη άφθονος χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών, έχει αυξηθεί κατά επιπλέον 15 mm. 

Σημαντικά εκσυγχρονισμένο θα είναι και σε τεχνολογικό επίπεδο, με το εσωτερικό να προσαρμόζει δύο οθόνες με αυτή του πίνακα οργάνων να έχει διαγώνιο 10,25” και αυτή για το infotainment να είναι 12,9”. Επιπλέον διαθέτει προβολείς matrix LED, σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος από απόσταση και το νέο προσαρμοζόμενο σύστημα cruise control, καθώς και όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και υποβοήθησης της οδήγησης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η γκάμα κινητήρων του νέου Škoda Kodiaq, αφού σε αυτή συμπεριλαμβάνεται πλέον και η νέα γενιά του επαναφορτιζόμενου υβριδικού συστήματος με τον 1.5 ΤSI κινητήρα.

Skoda Kodiaq 2 Gen

Πιο αναλυτικά, η βασική έκδοση του νέου Škoda Kodiaq εφοδιάζεται με τον 1.5 ΤSI και ήπιο υβριδικό σύστημα, είναι προσθιοκίνητη και οι 150 PS βγαίνουν στο δρόμο από το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG7.

Η επόμενη έκδοση είναι τετρακίνητη και εφοδιάζεται με τον 2.0 TSI κινητήρα των 204 PS, ενώ στους ντίζελ η γκάμα ξεκινάει από το προσθιοκίνητο με τον 2.0 TDI κινητήρα και 150 PS. Η επόμενη έκδοση είναι τετρακίνητη με 193 PS, και όπως και η 150άρα διαθέτει το αυτόματο κιβώτιο DSG. 

Για πρώτη φορά η γκάμα του Škoda Kodiaq έχει και Plug-in Hybrid έκδοση, και μάλιστα με το νέο υβριδικό σύστημα του γκρουπ VW που χρησιμοποιεί ως βάση τον 1.5 TSI κινητήρα αντί για τον 1.4 TSI. Η συνδυαστική ισχύς είναι ίδια στους 204 PS, ενώ και πάλι το κιβώτιο είναι το 6τάχυτο DSG. Ωστόσο το νέο σύνολο επιτυγχάνει καλύτερη διαχείριση της ενέργειας.

Με την μπαταρία χωρητικότητας 25,7 kWh το Škoda Kodiaq PHEV μπορεί να καλύψει ως ηλεκτρικό περίπου 100 km απόστασης (WLTP), κάτι που το βάζει με αξιώσεις ανάμεσα στις πιο αποδοτικές προτάσεις της κατηγορίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube