Škoda: Έρχονται τρία νέα ηλεκτρικά κάτω από το Enyaq iV

Škoda: Έρχονται τρία νέα ηλεκτρικά κάτω από το Enyaq iV

Τρία νέα μοντέλα μικρότερα σε μέγεθος από το Enyaq iV θα είναι οι επόμενες προσθήκες στην ηλεκτρική γκάμα της Škoda.

Škoda

Το αφεντικό της Škoda, Thomas Schäfer επιβεβαίωσε ότι οι τρεις νέες προσθήκες στην ηλεκτρική γκάμα της εταιρίας θα αποτελούν μοντέλα μικρότερα σε μέγεθος από τα Enyaq iV και Enyaq Coupé iV. Βέβαια, ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για το λανσάρισμα ηλεκτρικών στο μέλλον που θα ανήκουν στην κατηγορία των MPV ή των 7θέσιων SUV. 

Δημοσιεύματα θέλουν το επόμενο ηλεκτρικό της Škoda να είναι μια μπερλίνα που θα κινείται στις διαστάσεις του Volkswagen ID.3 και θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του γκρουπ.

Škoda

Έπειτα το ακόλουθο βήμα για τον Τσέχο κατασκευαστή θα είναι το λανσάρισμα ενός μικρού ηλεκτρικού που θα είναι ο έμμεσος αντικαταστάτης του Citigo e-iV.

Οι ομόσταβλες VW και Cupra ήδη παρουσίασαν τα ID.Life και Cupra Urban Rebel αντίστοιχα. Τα δύο πρωτότυπα βασίζονται σε μικρότερες εκδοχές της πλατφόρμας ΜΕΒ με τις δύο εταιρίες να υπόσχονται να διατηρήσουν την τιμή τους σε προσιτά επίπεδα. 

Škoda

Όταν ρωτήθηκε για το πότε η Škoda θα λανσάρει ένα μοντέλο που θα χρησιμοποιεί αυτήν την πλατφόρμα, ο Schäfer απάντησε ότι «το πρωτότυπο θα παρουσιαστεί σύντομα και θα διαφέρει κατά πολύ από τις προτάσεις των VW και Cupra».

Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρία θέλει μέχρι το 2030, το 50-70% των πωλήσεων της να αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube