Volkswagen ID.LIFE: Έρχεται το 2025 με τιμή λίγο πάνω από τα €20.000

Volkswagen ID.LIFE: Έρχεται το 2025 με τιμή λίγο πάνω από τα €20.000

Το φθηνότερο ηλεκτρικό της Volkswagen, το ID.LIFE θα λανσαριστεί στην αγορά το 2025, με την γερμανική εταιρεία να τοποθετεί την τιμή του ανάμεσα στα €20.000 με €25.000.

VW ID.LIFE

Το ID.LIFE θα αποτελέσει το φθηνότερο εισιτήριο στη γκάμα της Volkswagen για την ηλεκτροκίνηση. Η πρωτότυπη εκδοχή του παρουσιάστηκε στην έκθεση Μονάχου τον περασμένο Σεπτέμβριο και σύμφωνα με τον κατασκευαστή, εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την βιώσιμη κινητικότητα σε συνδυασμό με τις ψηφιακές τεχνολογίες.

Κύριο μέλημα της Volkswagen είναι να διατηρήσει την τιμή του μικρού ηλεκτρικού της σε χαμηλά επίπεδα και να κυμαίνεται σε ένα εύρος τιμών ανάμεσα στις €20.000 με €25.000. Το ID.LIFE αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2025 και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι η άπλετη χρήση φυσικών και ανακυκλωμένων υλικών.

VW ID.LIFE

Για παράδειγμα, τα υλικά για την επένδυση της οροφής και το μπροστινό τμήμα είναι από ανακυκλωμένες πλαστικές φιάλες. Μία από τις στρώσεις βαφής του αμαξώματος περιλαμβάνει ρινίσματα ξύλου ως φυσική χρωστική και έναν παράγοντα σκλήρυνσης οργανικής προέλευσης. Τα ελαστικά του θα είναι κατασκευασμένα από οργανικά έλαια, φυσική γόμα και φλοιό ρυζιού.

H οικολογική φιλοσοφία συνεχίζεται και στο εσωτερικό του ID.LIFE. Οι ξύλινες επενδύσεις χρησιμοποιούν φύλο από βιώσιμες δασικές φυτείες. Τα καθίσματα διαθέτουν Artverlours Eco καλύμματα, με μεγάλο ποσοστό χρήσης ανακυκλωμένων υλικών, που βασίζονται σε πρώτη ύλη που προκύπτει από ανακύκλωση πλαστικών απορριμμάτων.

VW ID.LIFE

«Το ID.LIFE δίνει μία πρώτη εικόνα “μέσα από την κλειδαρότρυπα” των μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων μας, στο μέλλον», δήλωσε ο Jozef Kabaň, επικεφαλής σχεδιασμού της Volkswagen. «Καινοτομία, αειφορία και διαχρονικότητα είναι τα στοιχεία που μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν», συμπλήρωσε.

Με το ID.LIFE, η Volkswagen έχει ως στόχο να κάνει την ηλεκτροκίνηση ακόμα πιο προσιτή. Ο Γερμανός κατασκευαστής θέλει να αυξήσει το ποσοστό των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων του τουλάχιστον στο 70% των πωλήσεών του στην Ευρώπη και στο 50% των αντίστοιχων σε Βόρεια Αμερική και Κίνα, μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube