Το Shelby Mustang GT350R είναι έτοιμο για την πίστα

Το Shelby Mustang GT350R είναι έτοιμο για την πίστα

Με χαμηλότερο βάρος και επεμβάσεις στην αεροδυναμική, το νέο Shelby Mustang GT350R είναι φτιαγμένο για χρήση σε trackdays.

Στις ΗΠΑ και τον Καναδά υπάρχει μάλλον ζήτηση για ένα Mustang που θα μπορεί να αντεπεξέλθει σε σκληρή χρήση σε πίστα καλύτερα από το υπάρχον Shelby GT350. Και η απάντηση της Ford είναι το νέο GT350R.

Ο ατμοσφαιρικός V8 5,2 λίτρων με στρόφαλο flat-plane που λανσαρίστηκε στο GT350 παραμένει απείραχτος. Είναι άλλωστε ο ισχυρότερος ατμοσφαιρικός κινητήρας που έχει φτιάξει ποτέ η Ford, αφού αποδίδει περισσότερους από 500 PS και 55,4 kgm. Συνδυάζεται και εδώ με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και μπλοκέ διαφορικό Torsen. Οι επεμβάσεις που έγιναν στο GT350R είχαν στόχο τη μείωση του βάρους και τη βελτίωση της αεροδυναμικής.

Η τοποθέτηση ζαντών από ανθρακονήματα μείωσε τη μη αναρτώμενη μάζα κάθε τροχού κατά 5,9 kg. Οι νέες ζάντες έχουν διαστάσεις 11x19’’ μπροστά και 11,5x19’’ πίσω, και ντύνονται με λάστιχα Michelin Pilot Sport Cup 2 ειδικά εξελιγμένα για το GT350R. Από την καμπίνα έχει αφαιρεθεί το πίσω κάθισμα, το ηχοσύστημα, το a/c, η κάμερα οπισθοπορείας, το κιτ επισκευής ελαστικού και οι επενδύσεις του χώρου αποσκευών. Ακόμα και τα καζανάκια της εξάτμισης είναι λιγότερα, έτσι ώστε και να μειωθεί το βάρος και να αγριέψει ο ήχος. Τελικά το GT350R ζυγίζει περίπου 60 kg λιγότερο από ένα συμβατικό Shelby GT350 με πακέτο Track Pack.

Το μελετημένο αεροδυναμικό πακέτο του Shelby Mustang GT350R περιλαμβάνει ανθρακονημάτινη πίσω αεροτομή και εμπρός σπόιλερ, δύο πάνελ που κάνουν το πάτωμα σε μεγάλο ποσοστό επίπεδο και καταλήγουν σε διαχύτη, και ανοίγματα στο καπό και τα εμπρός φτερά. Η Ford δεν διευκρινίζει πόσο ακριβώς έχει αυξηθεί η αρνητική άντωση σε σχέση με το GT350, αναφέρει όμως ότι είναι σαφώς περισσότερη.

Το Shelby Mustang GT350R θα μπει σε περιορισμένη παραγωγή μέσα στο 2015, και προορίζεται αποκλειστικά για τις αγορές του Καναδά και των ΗΠΑ. Είναι ένα από τα 12 σπορ μοντέλα που θα απαρτίζουν τη γκάμα της Ford Performance ως το 2020, μαζί με το νέο Ford GT, το επόμενο Focus RS κ.α.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube