Νέο Ford GT με διτούρμπινο EcoBoost 600 ίππων [video]

Νέο Ford GT με διτούρμπινο EcoBoost 600 ίππων [video]

Με το νέο πρωτότυπο GT η Ford ισχυρίζεται ότι δείχνει τον δρόμο στους τομείς της αεροδυναμικής, της μείωσης βάρους και του downsizing.

Το εικονιζόμενο Ford GT είναι ένα πρωτότυπο που παρουσίασε η εταιρία στο Detroit, αλλά είναι σίγουρο ότι μια έκδοση παραγωγής βασισμένη σε αυτό θα προκύψει στο τέλος του 2016.

Όπως και το προηγούμενο σύγχρονο Ford GT έτσι κι αυτό σχεδιαστικά παραπέμπει κατευθείαν στο GT40 της δεκαετίας του ’60, διαθέτοντας βέβαια πολλά σύγχρονα στοιχεία. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν ανθρακονήματα και αλουμίνιο σε μεγάλο ποσοστό για να διατηρηθεί χαμηλά το βάρος, το οποίο πάντως η Ford δεν ανακοινώνει. Η σιλουέτα του και τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα είναι μελετημένα έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η μικρότερη δυνατή αεροδυναμική αντίσταση σε συνδυασμό με τη μέγιστη αρνητική άντωση. Και σε αυτή την περίπτωση όμως η Ford κρατάει κλειστά τα χαρτιά της.

Το νέο Ford GT φοράει έναν V6 3,5 λίτρων τοποθετημένο στο κέντρο, που αποδίδει 600 PS. Διαθέτει δύο turbo και διπλά μπεκ σε κάθε κύλινδρο, για συμβατικό ή άμεσο ψεκασμό αναλόγως των περιστάσεων. Είναι ο ισχυρότερος κινητήρας της οικογένειας EcoBoost και για στην εξέλιξή του σημαντικό ρόλο έπαιξε η πείρα της Ford στο πρωτάθλημα αγώνων αντοχής IMSA United SportsCar Championship. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Οι 20άρες ζάντες του πρωτοτύπου είναι ντυμένες με λάστιχα Michelin Pilot Sport Cup 2.

Μπορεί προς το παρόν το Ford GT να είναι ένα πρωτότυπο, όμως τα περισσότερα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα μεταφερθούν αυτούσια στο μοντέλο παραγωγής, το οποίο προβλέπεται να παρουσιαστεί στο τέλος του 2016. Θα είναι άλλωστε ένα από τα 12 μοντέλα που θα διαθέτει η γκάμα της Ford Performance ως το 2020, μαζί με το Focus RS, τη Mustang Shelby GT350, το F-150 Raptor κ.α.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube