Σε τρία… μεγέθη θα είναι διαθέσιμο το νέο Land Rover Defender

Και με πολλές επιλογές εξατομίκευσης για να μπορέσει να προσελκύσει νέους πελάτες.

Θα μπορούσαν να ονομάζονται medium, large και extra large. Ωστόσο αυτή η ονομασία παραπέμπει πιο πολύ σε ρούχα, οπότε η Land Rover επιλέγει άλλη ονοματολογία για τα τρία μεγέθη αμαξώματος στα οποία θα προσφέρει το νέο Land Rover Defender.

Αυτά θα είναι:
Defender 90
: Σηματοδοτεί τρίθυρο αμάξωμα που θα φτάνει σε μήκος τα 4344mm  (από κάτι λιγότερο από τα 4000mm της προηγούμενης έκδοσης) και το οποίο θα έχει εκδόσεις πέντε και έξι θέσεων.
Defender 110: Πεντάθυρο αμάξωμα με μήκος 4800mm , το οποίο θα προσφέρει διαμόρφωση από πέντε έως επτά θέσεις.
Defender 130: Eπίσης πεντάθυρο αμάξωμα αλλά με μήκος 5140 mm στο οποίο οι φιλοξενούμενοι επιβάτες μπορεί να φτάσουν και τους οκτώ. Να σημειώσουμε εδώ πως η προηγούμενη έκδοση του Defender 130 αφορούσε σε pickup αμάξωμα διπλής καμπίνας.

Αυτά ανακοίνωσε επίσημα η Land Rover σε ό,τι έχει να κάνει με τις εκδόσεις αμαξώματος του νέου Defender το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 10 Σεπτεμβρίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Αρχικά θα είναι διαθέσιμες οι εκδόσεις «90» και «110» με την έκδοση «130» να είναι διαθέσιμη μετά από 12 περίπου μήνες.

Η Land Rover φιλοδοξεί να προσελκύσει νέους πελάτες και να κάνει άνοιγμα και σε άλλες κατηγορίες αγοραστών, πέρα από τους κλασσικούς off-roaders.

Για να φτάσει σε αυτήν την ευρύτερη πελατειακή βάση, το νέο Defender θα έχει τέσσερις εκδόσεις εξατομίκευσης με διαφορετικό εξοπλισμό.

Αυτά θα είναι:
-Country: Για light εξορμήσεις στην εξοχή στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
-Adventure: Με χαρακτηριστικά πιο «περιπετειώδη» που το καθιστούν κάτι σαν SUV «grand tourer».
-Urban: Αποκλειστικά για χρήση μέσα στον αστικό ιστό. Αναμένεται αυτή η επιλογή να είναι πιο δημοφιλής για το Defender 110.
 -Explorer: Με εξοπλισμό που θα ικανοποιεί τους καθαρόαιμους off-roaders.

Από πλευράς κινητήρων, το Defender θα ξεκινήσει την καριέρα του με συμβατικές και ήπιες-υβριδικές εκδόσεις της σειράς κινητήρων Ingenium της JLR. Μια hybrid plug-in έκδοση προγραμματίζεται να ενταχθεί στη γκάμα πολύ μετά το αρχικό λανσάρισμα του αυτοκινήτου.

Εκτός από την Ευρώπη, το νέο Defender θα προσφέρεται επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Κίνα, δύο αγορές στις οποίες προηγούμενη γενιά δεν κυκλοφόρησε επισήμως.

Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη αγορά της Jaguar Land Rover. Οι πωλήσεις της JLR στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 8,1% σε 139.800 οχήματα κατά τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας. Οι πωλήσεις της Κίνας μειώθηκαν κατά 34% στα 98.900 οχήματα στο ίδιο χρονικό διάστημα, ενώ αυτές στην Ευρώπη, εξαιρουμένης της βρετανικής εγχώριας αγοράς της JLR, μειώθηκαν κατά 4,5% σε 127.600 μονάδες. Οι πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκαν κατά 8,4% σε 117.900 οχήματα.
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To τελευταίο Land Rover Defender [αποκλειστικές φωτογραφίες]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Λάσπη, πέτρες και γκλαμουριά: 70 χρόνια Land Rover Defender

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Land Rover: Αποκατάσταση του ορίτζιναλ Series I R01 [video]