Scoop: οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της Jaguar J-Pace

Scoop: οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της Jaguar J-Pace

Η νέα Jaguar F-Pace έχει μόλις ξεκινήσει την εμπορική της πορεία, αλλά η βρετανική εταιρεία ήδη εξελίσσει ένα μεγαλύτερο, πιο πολυτελές SUV

Η πιθανότερη ονομασία του νέου μεγάλου SUV θα είναι J-Pace για να συνδεθεί έτσι με την XJ με τον ίδιο τρόπο που η F-Pace συνδέεται με την XF.

Να περιμένετε λοιπόν πολύ σύντομα και ένα μικρότερο SUV που θα ονομάζεται E-Pace, βασισμένο στο πάτωμα της XE. Οι μηχανικοί της Jaguar επιμύκηναν το πάτωμα και προσάρμοσαν σε αυτό ένα αμάξωμα με πολλά κοινά στοιχεία με αυτή της F-Pace. Το σχεδιαστικό στοιχείο που υποδεικνύει πως πρόκειται για ένα SUV μεγαλύτερο από την F-Pace είναι πως σε αυτή η ακμή που διατρέχει το πλάι του αμαξώματος τελειώνει στη μέση του πίσω θόλου. Σε αυτό όμως το πρωτότυπο βλέπουμε πως η πίσω πόρτα κλείνει πολύ πριν το θόλο. Επίσης διαπιστώνουμε πως οι σχεδιαστές έχουν μεγαλώσει το εμπρός μετατρόχιο, ενώ το πολύ κοντό πίσω μετατρόχιο ενισχύει την άποψη πως βλέπουμε ένα σαφώς μακρύτερο αμάξωμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε τη νέα Jaguar F-Pace 2.0d 180 AWD

Ενώ λοιπόν ξέρουμε πως το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο από αυτό της F-Pace, δεν ξέρουμε ακόμα με πoιο τρόπο θα μεγαλώσει η πλατφόρμα. Μια πρώτη λύση – και μάλλον η πιο οικονομική – θα ήταν απλώς να επιμυκηνθεί η υπάρχουσα πλατφόρμα της F-Pace. Μια δεύτερη λύση θα ήταν να χρησιμοποιηθεί μια από τις ήδη υπάρχουσεwς μεγαλές πλατφόρμες των Range Rover. Δεν είναι απίθανο να γίνει, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο θα επέτρεπε και την τοποθέτηση μεγαλύτερων κινητήρων, όπως ο υπερτροφοδοτούμενος 5λιτρος V8. Τέλος υπάρχει και η λύση της τοποθέτησης του πλαισίου της XJ.

Πάντως ένας ακόμα λόγος για να υποθέτουμε πως τελικά θα προκριθεί η λύση τοποθέτησης πλαισίου από την Land Rover είναι οι κινητήρες. Σύμφωνα με την προσωρινή άδεια κυκλοφορίας, οι πινακίδες ανήκουν σε ένα όχημα με 2λιτρο τούρμπο ντίζελ κινητήρα αλλά και ηλεκτρικό μοτέρ. Πρόκειται δηλαδή για ένα υβριδικό πετρελαιοκίνητο. Τέτοιο είναι το Range Rover με τη διαφορά πως έχει 3λιτρο V6 ως θερμικό κινητήρα.

Η J-Pace βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο εξέλιξης, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα δούμε μοντέλο παραγωγής πριν από το 2019. Οψόμεθα.

[πηγή autoblog.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube