Jaguar: Νέα XJ, αλλά κι άλλα μοντέλα επί θύραις

Jaguar: Νέα XJ, αλλά κι άλλα μοντέλα επί θύραις

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Jaguar, Ian Callum, επιβεβαίωσε την αντικατάσταση της XJ, αλλά και τα σχέδια της Jaguar για εξέλιξη νέων μοντέλων

Πιο συγκεκριμένα ο Callum είπε: «Εκτός από τη νέα XJ διερευνούμε την πιθανότητα και για άλλα αυτοκίνητα, επιπρόσθετα μοντέλα. Πρέπει να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε».

Μιλώντας στο αδερφό περιοδικό Autocar, κατή τη διάρκεια της Έκθεσης του Λος Άντζελες, ο Callum δεν θέλησε να είναι πιο συγκεκριμένος ως προς το ποια θα είναι τα νέα μοντέλα, αλλά ανέφερε αυτή τη στιγμή ο κύριος ανασταλτικός παράγοντας για την παρουσίασή τους είναι οι περιορισμένες δυνατότητες παραγωγής

Η μέγιστη ετήσια δυνατότητα παραγωγής της Jaguar Land Rover θα φτάσει τις 650.000 μονάδες και στα τρία εργοστάσια που έχει στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν θα ολοκληρωθεί η γκάμα της XE και του νέου SUV της Jaguar, της F-Pace. Ένα ακόμα εργοστάσιο αναμένεται να κατασκευαστεί στη Σλοβακία μέχρι το 2018.

Ο Callum λέει: «η JLR δεν έχει στόχο να φτάσει σε όγκο παραγωγής την BMW ή την Audi. Το να κυνηγάς ανελέητα όλο και μεγαλύτερη παραγωγή μπορεί να γίνει πρόβλημα. Δεν έχουμε λοιπόν φιλοδοξίες για παραγωγή περισσότερων του ενός εκατομμυρίου αυτοκινήτων το χρόνο. Διαφορετικά μπορεί να χάσουμε σε πρεστίζ».

Υπό αυτή την έννοια ο Callum δεν θεωρεί πιθανό η JLR να ακολουθήσει τις BMW και Audi στην κατασκευή διαφορετικών εκδόσεων αμαξώματος του ίδιου μοντέλου. Αντί αυτού θα επιδιώξει την επέκταση της γκάμας των υπαρχόντων μοντέλων με την προσθήκη νέων σειρών. «Θα επιδιώξουμε κυρίως να πουλήσουμε όσο περισσότερα αυτοκίνητα από τα μοντέλα που ήδη έχουμε. Από εκεί πιστεύουμε πως θα έρθει η ανάπτυξη: από πρόσθετες σειρές μοντέλων στη γκάμα»

Όταν ρωτήθηκε αν είναι πιθανή η εξέλιξη ενός μοντέλου μικρότερου από την XE, ο Callum είπε πως η ομάδα του συνεχώς μελετά το ενδεχόμενο για μια μικρότερη Jaguar, αλλά πρόσθεσε πως ακόμα δεν υπάρχουν σχέδια για να βγει ένα τέτοιο μοντέλο στην παραγωγή. Επίσης απέκλεισε το ενδεχόμενο της επιστροφής της XK

Όσο για την XJ, ο Callum πειστεύει πως η σχεδίαση του υπάρχοντος μοντέλου ακόμα ξεχωρίζει. «Πολλοί πιστεύουν πως πρόκειται για ένα εντελώς νέο μοντέλο, αν δεν το έχουν δει και στο παρελθόν» λέει χαρακτηριστικά. Υπονόησε επίσης πως υπάρχει μια επιθυμία από την εταιρεία ώστε η νέα XJ να είναι πιο πρακτική, αλλά ο ίδιος πιστεύει πως θα πρέπει ξανά να επικεντρωθούν στον εντυπωσιακό σχεδιασμό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube