Scoop: Το νέο Hyundai i30 N ψάχνει τα όρια του στο Nürburgring [video]

Scoop: Το νέο Hyundai i30 N ψάχνει τα όρια του στο Nürburgring [video]

Το hot χάτσμπακ της Hyundai δοκιμάζεται ήδη εντατικά και πιθανολογείται ότι κάτω από τo καπό του υπάρχει ένα αναβαθμισμένο 1.600άρι μοτέρ τούρμπο.

Μέχρι στιγμής, η γνώση μας γύρω από το νέο i30 N Performance είναι περιορισμένη, καθώς η Hyundai δεν μιλά πολύ για το νέο εκρηκτικό χάτσμπακ που ετοιμάζει, αλλά απ’ ότι φαίνεται το αυτοκίνητο βρίσκεται κοντά στην παραγωγή.

Οι φωτογράφοι-κατάσκοποι απαθανάτισαν και βιντεοσκόπησαν ακόμα ένα μουλάρι ή καλύτερα πρωτότυπο δοκιμών να κάνει γύρους στην πίστα του Nürburgring.

Με χαρακτηριστικό καμουφλάζ που υποδηλώνει ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο της σειράς N Performance, το πρωτότυπο υψηλών επιδόσεων που βλέπουμε στο video πρόκειται για ένα μοντέλο προ του τελευταίου facelift του i30, αλλά που ενσωματώνει εμπρός σπλίτερ και χείλος εκφυγής στο τελείωμα της πόρτας του πορτμπαγκάζ. Επίσης, φορά μεγάλες ζάντες ελαφρού κράματος που αφήνουν να αποκαλύπτεται ένα σύστημα φρένων με κόκκινες δαγκάνες στους δίσκους και σαφώς πιο ενισχυμένο από αυτό των στάνταρ i30.

Αν κρίνουμε από την όψη του πρωτοτύπου, το μοντέλο παραγωγής δεν πρέπει αν βρίσκεται μακριά, με κάποιες αναφορές να εικάζουν ότι θα μπορούσε ακόμα να διαθέτει body kit και σπορ σύστημα εξάτμισης με δύο μπούκες. Αλλά αυτές τις διαφοροποιήσεις χρειάζεται να τις δούμε, όμως οπωσδήποτε θα υπάρξουν τέτοιες που θα ξεχωρίζουν το i30 N από τα i30 του συρμού.

Όσον αφορά τον κινητήρα, αρχικά ψιθυριζόταν ότι θα πρόκειται για έναν 4κύλινδρο, δίλιτρο τούρμπο που θα απέδιδε μέχρι και 300 άλογα. Ωστόσο, απ’ ότι φαίνεται το Hyundai i30 N κινήθηκε επί της τροχιάς του downsizing, επιλέγοντας τον 4κύλινδρο 1.600άρη τούρμπο της εταιρείας, αλλά αναβαθμισμένο. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι το συγκεκριμένο κινητήρα τον έχουμε δει πάνω στo τελευταίo facelifted Hyundai i30 και στην έκδοση 1.6 Τ-GDI με 186 άλογα, ενώ πάνω στο Kia pro_cee’d GT με απόδοση 204 PS. Οπότε, το να ακούσουμε μέγιστη ισχύ κοντά στα 250 άλογα δεν θα μας προξενούσε έκπληξη.

[Πηγή video Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube