H Hyundai παρουσίασε το i20 WRC και το νέο τμήμα «Ν»

H Hyundai παρουσίασε το i20 WRC και το νέο τμήμα «Ν»

Περιμέναμε να δούμε την τελική μορφή και τα χρώματα του νέου αγωνιστικού της Hyundai, όμως προέκυψε «λαβράκι» και για τα αυτοκίνητα δρόμου της φίρμας.

Σήμερα στη Φρανκφούρτη έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Hyundai i20 WRC αλλά και των οδηγών που θα συμμετάσχουν με αυτό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι του 2014. Ανακοινώθηκε όμως και το λανσάρισμα του τμήματος «Ν», που θα εξελίσσει τα αγωνιστικά αλλά είναι υπεύθυνο και για σπορ εκδόσεις δρόμου των μοντέλων της Hyundai.

Η επίσημη ονομασία της ομάδας είναι Hyundai Shell World Rally Team, ενώ το κόκκινο χρώμα και το λογότυπο της Shell δεσπόζουν στα πλαϊνά του νέου i20 WRC με το οποίο θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα του 2014. Πρώτος οδηγός της ομάδας θα είναι ο Thierry Neuville, ο οποίος θα πλαισιώνεται από τους Dani Sordo, Juho Hänninen ή Chris Atkinson. Ο αρκετά προσγειωμένος στόχος της Hyundai για το 2014 είναι να τερματίζουν και τα δύο αυτοκίνητά της σε κάθε αγώνα.



Παράλληλα με την παρουσίαση της Hyundai Shell World Rally Team όμως έγινε και το λανσάρισμα του «Ν». Πρόκειται για το τμήμα της Hyundai που αφενός θα ετοιμάζει καθαρόαιμα αγωνιστικά όπως το i20 WRC, αφετέρου θα φροντίζει για τη μεταφορά τεχνολογίας από αυτά σε μελλοντικά σπορ μοντέλα δρόμου. Το πάντρεμα της τεχνογνωσίας της Hyundai με την πείρα που θα αποκτήσει στους αγώνες του WRC θα αποδώσει έτσι άμεσα καρπούς και για τους απλούς πελάτες της εταιρίας.

Το γράμμα Ν προκύπτει από το Namyang, την πόλη στην οποία βρίσκεται το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Hyundai. Πάντως το ότι παραπέμπει στο γνωστό «Μ» ίσως δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου τυχαίο...

[Πηγή: Hyundai]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube