Scoop: Νέο Golf GTI Clubsport S με 300 άλογα

Scoop: Νέο Golf GTI Clubsport S με 300 άλογα

H Volkswagen ξεκίνησε τις δοκιμές για μια ακόμη πιο hot έκδοση του Golf GTI Clubsport με το διακριτικό «S».

Το πιο ισχυρό προσθιοκίνητο Golf GTI αυτή τη στιγμή είναι η έκδοση GTI Clubsport με μέγιστη ισχύ 265 PS που αποδίδει ο 4κύλινδρος δίλιτρος κινητήρας του.

Αυτή στο νορμάλ χρονισμό του, διότι διαθέτει λειτουργία overboost που ανεβάζει υπό πλήρες φορτίο και για 10” τη μέγιστη ισχύ στους 290 PS. Τώρα όμως, η Volkswagen έρχεται να ικανοποιήσει κι αυτούς που ζητούν ακόμη παραπάνω από ένα δίλιτρο hot hatch, με την έκδοση «.

Αυτή λοιπόν την έκδοση απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός στο Nürburgring και μάλιστα σε ζευγάρι. Το αυτοκίνητο δεν διαφέρει από ένα τυπικό Golf GTI Clubsport, μόνο που διαθέτει επιπλέον δέκα άλογα κάτω από το καπό. Και αυτό, επειδή η πιο hot έκδοση του Golf θα φορά το μοτέρ όπως είναι ρυθμισμένο στο SEAT Leon CUPRA 290. Όσον αφορά δε τη ροπή, αυτή θα παραμείνει στα 35,7 kgm.

H έγκυρη πληροφορία που σας δίνουμε σχετικά με την ονομασία «S» προέρχεται από κατασκόπους που είδαν ανθρώπους της VW να καλύπτουν με μαύρο στίκερ το διακριτικό που συνόδευε τη σήμανση «Clubsport» πάνω από τα πλευρικά μαρσπιέ. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν το GTI Clubsport S θα ενσωματώνει επιπλέον αλλαγές, αλλά πιθανόν το σύστημα της εξάτμισης να ρυθμιστεί στο άκουσμα με «σπορ» τρόπο, όπως έχει γίνει αντίστοιχα στο Leon Cupra 290. Επιπλέον, η φήμη που κυκλοφορούσε στις αρχές του χρόνου για μια ελαφρωμένη έκδοση του GTI Clubsport, να αφορά τελικά την έκδοση «S» για να μπορούμε να πούμε ότι οι μόλις δέκα επιπλέον ίπποι θα φτουρήσουν και στις επιδόσεις.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι το νέο Golf GTI Clubsport S θα είναι μόλις δέκα άλογα πιο αδύναμο από το τετρακίνητο Golf R, το οποίο όμως αποδίδει 3 kgm παραπάνω μέγιστη ροπή, στα 38,7 kgm. Η νέα έκδοση δεν πρόκειται να έρθει να αντικαταστήσει την Clubsport, με την οποία θα πωλείται πλάι πλάι.

Το λανσάρισμα του νέου Golf GTI Clubsport S τιο πιθανότερο είναι να γίνει στο ετήσιο GTI Meeting στο Wörthersee , που θα γίνει ανάμεσα στις 4 με τις 7 Μαΐου. Συνάντηση που μάλλον θα δεήσουμε να δούμε και την έκδοση παραγωγής του Golf R400. Οψόμεθα.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο likn

[Πηγή motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube