Στην παραγωγή το Volkswagen Golf R400

Στην παραγωγή το Volkswagen Golf R400

H VW επιβεβαίωσε σχεδόν επίσημα ότι το πρωτότυπο Golf R400 θα μετουσιωθεί σε μοντέλο παραγωγής και μάλιστα με ισχύ 420 PS.

Τον περασμένο χρόνο η Volkswagen προκάλεσε αίσθηση στο 2014 Auto China, στο Πεκίνο, παρουσιάζοντας το Golf R400.

Από το όνομα και μόνο υποθέτετε, αν δεν θυμάστε, ότι το πρωτότυπο απέδιδε 400 PS. Και όλοι μας υποθέταμε, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς της VW, ότι δεν επρόκειτο απλώς για μια σπουδή. Ένα πρωτότυπο που δεν θα έπαιρνε το δρόμο της παραγωγής.

Ε, λοιπόν σήμερα οι πιθανότητες το Golf R400 να το δούμε στις εκθέσεις είναι κάτι παραπάνω από πολλές για να ποντάρεις σε κάτι τέτοιο. Βέβαια, έπρεπε να το είχαμε υποθέσει. Οι Γερμανοί δεν είναι γνωστοί για αιθεροβάμονες, ειδικά στον τομέα του ντιζάιν. Και η παρουσία του Golf R400 στο σταντ της εταιρείας στο Σαλόνι του Πεκίνου διέψευδε του ισχυρισμούς και ενίσχυε τις εντυπώσεις μας ότι αυτό που βλέπαμε δεν είναι απλώς μια σπουδή των Σαλονιών.

Και έφτασε το σήμερα, οπότε και η υπόθεση επιβεβαιώθηκε: Το Golf R400 θα μπει στην παραγωγή. Το Carmagazine εκμαίευσε την επιβεβαίωση του Heinz Jakob Neusser, του επικεφαλής τεχνικής εξέλιξης της Volkswagen.

Το αυτοκίνητο στην έκδοση παραγωγής θα αποδίδει μέγιστη ισχύ λίγο παραπάνω από αυτή του πρωτοτύπου, μιλάμε για 420 PS, αλλά μην περιμένετε κραυγαλέο παρουσιαστικό, παρόμοιο με αυτό του Σαλονιού. To Golf R400 θα είναι μόλις παραπάνω «ενθουσιώδες» από ένα Golf R. Και φυσικά, η κίνηση θα περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος 4MOTION.  

Για την ώρα, η ημερομηνία λανσαρίσματος παραμένει άγνωστη, αλλά το πιθανότερο είναι να διατεθεί στις αγορές μέσα στο 2016. Όσον αφορά την τιμή; Το Carmagazine ανακοινώνει ότι θα στοιχίζει λιγότερο από €50.000 στη Γερμανία. Ας κάνουμε υπομονή όμως, διότι εκτιμούμε ότι μέχρι το Σαλόνι της Φρανκφούρης τον Σεπτέμβριο θα έχουν δημοσιοποιηθεί πολύ περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube