Scoop: Maserati Levante @ Nürburgring [video]

Scoop: Maserati Levante @ Nürburgring [video]

H Maserati Levante απαθανατίστηκε με μπόλικο καμουφλάζ, ενώ βρισκόταν σε εντατικές δοκιμές στην πίστα του Nürburgring.

Το βαριά καμουφλαρισμένο πρωτότυπο της Maserati Levante, ειδικά στο πίσω μέρος του, συνελήφθη από τους κατασκόπους-οπερατέρ σε εντατικές δυναμικές δοκιμές στην πίστα του Nürburgring.

Σχεδιαστικά, η Levante θα υιοθετεί μάσκα έμπνευσης Alfieri με προτεταμένη γρίλια και λεπτά φανάρια. Το σπορ στιλ πίσω μόνο να το υποθέσουμε μπορούμε, μιας και είναι καλυμμένο, αλλά η ελαφρά οπισθοκλινής οροφή συγκλίνει γλυκά με τη βασική γραμμή που ανεβαίνει ομοίως ελαφρά στην πίσω πόρτα και φαίνεται να ολοκληρώνονται σε ένα έντονα πομπέ αμάξωμα.

Το στιλ είναι το ένα μέτωπο που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Ιταλοί, αλλά στον τομέα αυτό μάλλον δεν χρειάζεται να τους φοβόμαστε, καθώς την ξέρουν τη δουλειά. Οι άλλοι τομείς που χρειάζεται να δώσουν εξετάσεις, κι εκεί οι κριτές θα είναι αυστηρότατοι, είναι ο δυναμικός τομέας και ο τομέας της ποιότητας. Κι αν στο δεύτερο, οι φαν της φίρμας μπορούν και να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους, εκείνο για το οποίο θα είναι αμείλικτοι θα είναι το δυναμικό κομμάτι. Απέναντι από τη Levante, η Maserati τοποθετεί ως αντίπαλο την Porsche Cayenne που μόνο ευκαταφρόνητος αντίπαλος δεν είναι.

Το στιλάτο crossover της Maserati αναμένεται να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του τον προσεχή Μάρτιο, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Η ιταλική εταιρεία έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι η γκάμα της Levante θα συνίσταται από μια ποικιλία κινητήρων που θα περιλαμβάνουν κι έναν 3λιτρο διτούρμπινο V6 σε δύο εκδόσεις ισχύος, 350 και 425 PS. Στο κλιμάκιο της γκάμας ντίζελ θα υπάρχει ένας επίσης 3λιτρος κινητήρας V6, βασισμένος στον VM που κινεί το νέο Jeep Grand Cherokee, αλλά και τις Maserati Ghibli. Το μοτέρ αυτό έχει εξελιχθεί από την ομάδα του Paolo Martinelli, του υπεύθυνου κινητήρων της Ferrari F1 την εποχή του Michael Schumacher, και θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος: 250, 275 και 340 PS. Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται ένας V8 με μέγιστη ισχύ πάνω από τους 560 ίππους, ενώ την γκάμα θα συμπληρώνει μια επαναφορτιζόμενη υβριδική Levante.

[Πηγή video MOTOR1 μέσω WorldCarFans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube