Νέες Porsche 911 Targa 4 GTS και Cayenne Turbo S [video]

Νέες Porsche 911 Targa 4 GTS και Cayenne Turbo S [video]

Η Porsche παρουσίασε στο Detroit την 911 Targa με προδιαγραφές GTS αλλά και την κορυφαία Cayenne Turbo S.

Η 911 GTS, η έκδοση που γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στην 911 Carrera S και την 911 GT3, διατίθεται τώρα και με το αμάξωμα της Targa, συνδυάζοντας τον σπορ χαρακτήρα με μια διαμόρφωση οροφής κατάλληλη για κάθε εποχή.

Η Porsche 911 Targa 4 GTS εναρμονίζεται αισθητικά με την κλειστή και την cabrio GTS, αφού δανείζεται από εκείνες τους προφυλακτήρες, τις 20άρες ζάντες και τις πολλές μαύρες λεπτομέρειες. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 3,8 lt αποδίδει 430 PS και στέλνει την κίνηση αποκλειστικά και στους τέσσερις τροχούς, μέσω χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων ή 7τάχυτου PDΚ.

Το πακέτο Sport Chrono, η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση PASM, τα φώτα bi-xenon και τα σπορ καθίσματα ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό της. Όταν εφοδιάζεται με το PDK η Targa 4 GTS χρειάζεται 4,1’’ για το 0-100 km/h και σταματάει να επιταχύνει στα 299 km/h.



Παράλληλα η Porsche αποκάλυψε και τη νέα Cayenne Turbo S. Στην κορυφαία έκδοση της Cayenne ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 4,8 λίτρων αποδίδει 570 PS και 81,6 kgm. Σύμφωνα με την Porsche πρόκειται για το πιο σπορ SUV της αγοράς ενώ είναι και το γρηγορότερο στο Nürburgring Nordschleife, αφού σύμφωνα με την εταιρία έχει γράψει χρόνο 7:59.74. Η τελική της φτάνει τα 283 km/h, και για το 0-100 km/h χρειάζεται μόλις 3,8’’.

Το «παρών» στην Cayenne Turbo S δίνουν μεταξύ άλλων το σύστημα ενεργού ελέγχου της κλίσης PDCC, το torque vectoring PTV Plus και τα εμπρός φώτα LED. Για την επιβράδυνση του θηρίου φροντίζουν κεραμικά φρένα PCCB με δίσκους 420 mm μπροστά και 370 mm πίσω. Μάλιστα μπροστά υπάρχουν 10πίστονες δαγκάνες, για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής της Porsche.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube