Σχεδιαστική πρόταση για το νέο Fiat 124 Spider

Σχεδιαστική πρόταση για το νέο Fiat 124 Spider

Είναι συχνό πλέον φαινόμενο ανεξάρτητοι σχεδιαστές να παρουσιάζουν τις δικές τους εκδοχές για κάποιο νέο μοντέλο.

Κάποια στιγμή χάσαμε το μέτρημα όσον αφορά τις προτάσεις για τη νέα Giulia, την οποία η Alfa Romeo είχε καταφέρει να κρύψει μέχρι την τελευταία στιγμή από τις κάμερες που παραμόνευαν για μια λήψη.

Τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται σε ένα άλλο σπορ μοντέλο του γκρουπ. Η είδηση ότι η επιστροφή στην πίσω κίνηση δεν θα αφορά μόνο την Alfa αλλά και ένα καινούργιο μικρό ρόουντστερ ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.

Το ότι το Fiat 124 Spider θα βασίζεται στην πλατφόρμα του καινούργιου MX-5 δεν σημαίνει ότι θα είναι μια κόπια του με άλλα σήματα, κι αυτό ξεκαθαρίστηκε απ’ την αρχή. Ναι, η βασική δομή θα είναι ίδια, αλλά η σχεδίαση θα είναι εντελώς διαφορετική και, αντί για τους ατμοσφαιρικούς Skyactiv-G της Mazda το ιταλικό μοντέλο θα έχει τους δικούς του 1.4 τούρμπο κάτω από το καπό.

Τα πρώτα «μουλάρια» δοκιμών κυκλοφορούν ήδη αλλά, όπως και με τη Giulia, το καμουφλάζ κρύβει εντελώς τις λεπτομέρειες. Για άλλη μια φορά οι σχεδιαστές έπιασαν δουλειά...

Τα σκίτσα που παρουσιάζουμε είναι έργο του Tigran Lalayan ο οποίος έχει την έδρα του στο Τορίνο – συμπτωματικά (;) δίπλα στις Fiat και Abarth δηλαδή. Η πρότασή του είναι ενδιαφέρουσα, δανείζεται στοιχεία από το ορίτζιναλ 124 Spider όπως το σχήμα της (εκμοντερνισμένης, φυσικά) μάσκας χωρίς όμως να είναι ρετρό και, όπως έχει υποσχεθεί η εταιρεία, δεν μοιάζει με το ΜΧ-5.

Στην περίπτωση της Giulia, κανείς δεν πλησίασε αυτό που πραγματικά ετοίμαζαν οι σχεδιαστές της Alfa. Μένει να δούμε αν θα ισχύσει το ίδιο και για το μικρό ρόουντστερ που θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο. Μέχρι τότε μάλλον θα δούμε αρκετά.

[Πηγή: Autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube