Rolls-Royce Ghost Zenith Collection [video]

Rolls-Royce Ghost Zenith Collection [video]

Το κύκνειο άσμα της Ghost σε περιορισμένη παραγωγή 50 μονάδων.

H Rolls-Royce Ghost παρουσιάστηκε πριν από 10 χρόνια (με τη μορφή του πρωτοτύπου 200EX) και σήμερα η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε την τελευταία συλλεκτική έκδοση του μοντέλου με το πρόθεμα Zenith Collection, που θα κυκλοφορήσει περιορισμένη παραγωγή 50 μονάδων λίγο πριν την παρουσίαση της επόμενης γενιάς

Rolls-Royce

Όπως και οι εκδόσεις Phantom VII Zenith του 2016, έτσι και οι Ghost Zenith προσφέρουν άπλετες επιλογές προσωποποίησης για τους συλλέκτες που θα τις αποκτήσουν.

Εξωτερικά, η ειδική έκδοση ξεχωρίζει χάρη στο συνδυασμό αποχρώσεων με τους ιδιοκτήτες να έχουν τρεις επιλογές: Iguazu Blue με Adalusian White, Premiere Silver με Arctic White ή Bohemian Red με Black Diamond.

Rolls-Royce

Στο εσωτερικό τα πράγματα έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς οι τεχνίτες στο εργοστάσιο του Goodwood έβαλαν τα δυνατά τους για να δημιουργήσουν την απόλυτη Ghost.

Tο αγαλματίδιο Spirit of Ecstasy του πρωτοτύπου 200EX έλιωσε και το μέταλλο του χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή ειδικής πλακέτας στη βάση της κεντρικής κονσόλας των Ghost Zenith Collection. Τμήματα των τεχνικών σχεδίων της 200EX περιβάλλουν την πλακέτα και τον επιλογέα του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Rolls-Royce

Οι θήκες στο εσωτερικό των θυρών της Ghost είναι πλέον φωτιζόμενες, ενώ οι χειροποίητες επενδύσεις είναι κατασκευασμένες από ξύλο, technical fiber ή βερνίκι,  Οι δερμάτινες επενδύσεις στις πίσω θέσεις είναι εμπνευσμένες από την πρώτη Rolls-Royce Silver Ghost του 1907. Νέα είναι και η επένδυση της οροφής που στην περίπτωση της Ghost Standard Wheelbase έχει 1.340 φώτα που παραπέμπουν σε διάτοντες αστέρες.

Οι 50 μονάδες της Ghost Zenith Collection δεν θα είναι διαθέσιμες για πολύ ακόμη αφού όπως αναφέρει η Rolls-Royce τα βιβλία των παραγγελιών θα κείσουν άμεσα. Όσο για τη νέα γενιά της Ghost, αυτή θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020 ως το αντίπαλο δέος της Bentley Flying Spur.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube