Rolls-Royce Cullinan: Tο υπερπολυτελές SUV αναμένεται το 2017

Rolls-Royce Cullinan: Tο υπερπολυτελές SUV αναμένεται το 2017

Η BMW αποκάλυψε το επερχόμενο SUV της Rolls-Royce με προσωρινό «τίτλο εργασίας» Cullinan, το οποίο προγραμματίζεται να βγει στην παραγωγή το 2017.

Για όσους αναρωτιούνται για το όνομα, Cullinan είναι το όνομα του μεγαλύτερου ακατέργαστου διαμαντιού του κόσμου, που βρέθηκε στη Νότια Αφρική, το 1905. Ένα από τα διαμάντια που κόπηκαν από το αρχικό, με όνομα Cullinan I ή Great Star of Africa, εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο κατεργασμένο διαμάντι του κόσμου και κοσμεί το Σκήπτρο της Βασίλισσας της Αγγλίας, στον Πύργο του Λονδίνου.

Ο επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων και marketing της BMW, Ιan Robertson, ο οποίες διετέλεσε και Πρόεδρος της Rolls-Royce ήταν αυτός που αποκάλυψε το όνομα του νέου SUV και επιπλέον μας είπε μερικές πληροφορίες σχετικά με την τοποθέτηση του νέου αυτοκινήτου στην αγορά.

Η Rolls-Royce Cullinan λοιπόν θα τοποθετηθεί κάτω από την Phantom στη γκάμα της βρετανικής μάρκας. Κι αυτό διότι «η Phantom πρέπει είναι πάντα το αστέρι της γκάμας» εξηγεί ο Robertson. Επίσης αποκαλύπτει πως το πιθανότερο είναι η Cullinan να βασιστεί στο ελαφρύ αλουμινένιο χωροδικτύωμα της Phantom  παρά να αναπτυχθεί ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο. Ούτως ή άλλως το συγκεκριμένο χωροδικτύωμα έχει ήδη τροποποιηθεί για τη Phantom με το μακρύτερο μεταξόνιο, όπως και για τη Phantom Coupe και τη Phantom Drop head Coupe.

Αυτό σημαίνει πως το πιθανότερο είναι η Cullinan να μοιραστεί και τα ίδια μηχανολογικά μέρη με τη Phantom, συμπεριλαμβανομένων του V12 κινητήρα και της υβριδικής plug-in τεχνολογίας. 

Ο Robertson υπογράμμισε πως και η Cullinan, όπως και η Phantom, θα είναι ένα υπερπολυτελές μοντέλο, επομένως δεν προβλέπει πως θα εκτινάξει στα ύψη τις πωλήσεις της Rolls-Royce, όπως έκαναν άλλα SUV premium κατασκευαστών. «Προβλέπω πως θα πωλούνται λίγες μονάδες μέσα στο χρόνο». Οι πωλήσεις της Rolls-Royce τη χρονιά που μας πέρασε αυξήθηκαν κατά 12%, στα 4063 αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube