H Rolls Royce λέει «ναι» στα SUV

H Rolls Royce λέει «ναι» στα SUV

Έπειτα από αρκετούς μήνες με φήμες και υπεκφυγές, η Rolls Royce ανακοίνωσε με έμμεσο τρόπο πως όντως έχει στα πλάνα ένα υπερπολυτελές SUV.

«διαρροή» έγινε μέσω μιας ανοιχτής επιστολής του προέδρου Peter Schwarzenbauer προς τον εκτελεστικό διευθυντή Torsten Mueller-Oetvoes. Αν και ακόμα δεν υπάρχει κατάληξη για το όνομα του νέου μοντέλου, υπάρχει σαφής αναφορά για ένα υπερυψωμένο αυτοκίνητο που θα μπορεί να κινείται σε κάθε τερέν. 
 
Άλλωστε, εδώ και καιρό περιμέναμε μια απάντηση από τη Rolls Royce στην επερχόμενη Bentley Bentayga. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πολυαναμενόμενο SUV θα έχει νέο, εντελώς αλουμινένιο πλαίσιο. Αναμένεται να έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη μεγάλη πλατφόρμα της BMW, που θα είναι η βάση για τη μελλοντική 7 Series και την Χ7. Κι αν η ιδέα ενός τέτοιου μοντέλου με το Spirit of Ecstasy στο καπό μοιάζει με ιεροσυλία για τους ρομαντικούς, η πραγματικότητα είναι πως τα υπερπολυτελή SUV έχουν τρελή ζήτηση στις δύο μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, την Κίνα και τις ΗΠΑ, γι' αυτό και όλα τα "βαριά" ονόματα τρέχουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία.
 
Από τη Rolls Royce επιβεβαιώνουν πως η εξέλιξη έχει αρχίσει, χωρίς όμως κάποια διευκρίνιση ως προς το πότε θα μπορούμε να περιμένουμε την πρώτη σχεδιαστική απόπειρα. Μέχρι στιγμής, οι ίδιες πηγές ανακοινώνουν πως υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι κινητήρες από το οπλοστάσιο της BMW, όπως για παράδειγμα ο διπλά υπετροφοδοτούμενος 4.4 V8, o επίσης διπλά υπετροφοδοτούμενος 6.0 V12, ή ακόμα και μια μετατροπή του 6.6 V12 που κινεί την Ghost. Τέλος, υπάρχουν αναφορές και για μια plug-in hybrid έκδοση.  
 
 
Εικόνες/Σχεδίαση Concept Lutz Valdeig

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube