Renault Zoé 2: Πρώτες πληροφορίες για μπαταρίες και τιμή

Renault Zoé 2: Πρώτες πληροφορίες για μπαταρίες και τιμή

Η Renault προετοιμάζει το λανσάρισμα του νέου Zoé που θα είναι μια ελαφρά εξέλιξη του υφιστάμενου μοντέλου. Το ίδιο και οι μπαταρίες του, με μικρή αύξηση της πυκνότητας.

Το νέο Zoé είναι ήδη έτοιμο και θα παρουσιαστεί τις προσεχείς εβδομάδες, αλλά ήδη έχουμε τις πρώτες πληροφορίες για τις μπαταρίες και την τιμή του στη Γαλλία. Η Renault έχει βελτιώσει ελαφρά τη συστοιχία μπαταριών του αυτοκινήτου αναβαίνοντας σε ενεργειακή πυκνότητα πάνω από τις 40kWh που είναι σήμερα, για αύξηση της αυτονομίας κατά περίπου 80 km, σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Δηλαδή, το Zoé 2 πιθανότατα θα πιάσει τις 50 κιλοβατώρες που έχουν οι μπαταρίες του Opel Corsa-e και του Peugeot e-208, αλλά και τις 48 του VW ID.3.

Πρόκειται για μια σχετικά μικρή αύξηση, αλλά που θα ανεβάσει τη συνολική αυτονομία (πάντα κατά WLTP) σε λίγο λιγότερο από 400 km. Νούμερο το οποίο έχει αρχίσει να γίνεται ενδιαφέρον για αστική χρήση και πάντα σε σύγκριση με τον υφιστάμενο και τον επερχόμενο ανταγωνισμό.

Η τιμή είναι σαφώς το άλλο σημείο ενδιαφέροντος του αγοραστή EV; Σύμφωνα λοιπόν με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Renault θα καταφέρει να συγκρατήσει την αύξηση της τιμής στο νέο Zoé μεταξύ 500 και 1.000 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο. Ανάλογα με την έκδοση δε, αυτή θα μπορούσε ακόμη και να μείνει απαράλλαχτη. Όπως και να έχει, στη γαλλική αγορά, η τιμή ιδιωτικής πλήρους αγοράς θα βρίσκεται σαφώς κάτω από τις €30.000 για το νέο Zoé με τα 130 άλογα.

Συνοψίζοντας λοιπόν, θα λέγαμε ότι αυτή η ανανέωση έγινε με βάση το υφιστάμενο, εγνωσμένων δυνατοτήτων αυτοκίνητο, που υπέστη εκτεταμένο ανασχεδιασμό προκειμένου η Renault να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του. Τις πλήρεις, επίσημες προδιαγραφές θα τις μάθουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube