Renault: Πλήρως ηλεκτροκίνητο μικρομεσαίο το 2022

Renault: Πλήρως ηλεκτροκίνητο μικρομεσαίο το 2022

Η γαλλική εταιρεία περιμένει να πέσει το κόστος των μπαταριών πριν παρουσιάσει ηλεκτρικό μοντέλο κατηγορίας C-Segment

Η Renault ετοιμάζει ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο μικρομεσαίο το οποίο θα παρουσιαστεί το 2022 και θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα του ομίλου, συμπληρώνοντας την γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας προς τα πάνω.

Ο Eric Feunteun, υπεύθυνος του τμήματος ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Renault δήλωσε στο Autoexpress: "Συνεχίζουμε στην κατηγορία B-Segment που είναι το δυνατό μας χαρτί και βρίσκεται στην καρδιά της Ευρωπαϊκής αγοράς. Μετά θα κατέβουμε μια κατηγορία και στη συνέχεια θα ανέβουμε ξανά στην C-Segment για να αυξήσουμε την κάλυψη μας στην αγορά. Η ιδέα είναι να παρουσιάσουμε το αυτοκίνητο στο σωστό timing."

Renault Symbioz

Ο λόγος που η Renault καθυστερεί να παρουσιάσει τον ανταγωνιστή των Nissan Leaf και Volkswagen I.D. είναι το κόστος. Όπως δήλωσε ο Eric Feunteun, "Αν βγάζαμε το μοντέλο με το σημερινό κόστος μπαταριών, τότε η τιμή του  θα έφτανε κοντά στα πολυτελή αυτοκίνητα του ανταγωνισμού. Αν θέλεις να πας στις κατηγορίες C, D και E - αυτό που κάνει η Tesla και η Jaguar - πρέπει να χρησιμοποιήσεις πολύ μεγάλες μπαταρίες όμως αυτό σημαίνει και πολύ ακριβά αυτοκίνητα. Πιστεύω πως το DNA της Renault είναι να προσφέρει προσιτή τεχνολογία - το ZOE είναι το φθηνότερο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στην αγορά και η τιμή είναι ο σημαντικότερος παράγοντας"

Το μοντέλο θα βασίζεται σε μια ολοκαίνουρια ηλεκτρική πλατφόρμα της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi η οποία θα προσφέρει αυτονομία άνω των 400km, ενώ από πλευράς χώρων θα προσεγγίζει μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας. Σχεδιαστικά, το ηλεκτροκίνητο μικρομεσαίο της Renault θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο Symbioz που είδαμε το 2018.

Η γαλλική φίρμα που σήμερα προσφέρει 4 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη γκάμα της σκοπεύει να παρουσιάσει 8 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το 2022 διευρύνοντας το μερίδιο της στην αγορά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube