Renault: Νέο SUV, πιο παιχνιδιάρικο από Captur

Renault: Νέο SUV, πιο παιχνιδιάρικο από Captur

Η γκάμα των SUV της Renault θα καλωσορίσει ένα νέο μέλος. Ο Γάλλος κατασκευαστής εξελίσσει ήδη ένα νέο SUV που τοποθετείται στην ίδια κατηγορία με το δημοφιλές Captur, αλλά με πιο παιχνιδιάρικη προσέγγιση.

Η Renault έχει πολύ φιλόδοξα σχέδια για την οικογένειά των SUV της. Η πρόσφατη ανανέωση του Koleos και του Kadjar σύντομα θα πλαισιωθεί στην αγορά από τη νέα γενιά του Renault Captur που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Ωστόσο, και πέρα από την ανανέωση των δύο γνωστών μοντέλων, ο Ρόμβος κρύβει μια ενδιαφέρουσα έκπληξη στο μανίκι του.

Τον Οκτώβριο του 2017, ο Rafael Vázquez, διευθυντής του εργοστασίου της Renault στο Valladolid, έριξε πραγματική βόμβα. Ο οδικός χάρτης της Renault περιλαμβάνει και το λανσάρισμα ενός νέου Β-SUV. Με άλλα λόγια, ένα SUV που, a priori, θα μοιράζεται την κατηγορία με τον επιτυχημένο Captur, αλλά με τοποθέτηση στη niche πλευρά της. Λοιπόν, αυτό το μοντέλο ήδη εξελίσσεται και το βλέπετε στη φωτογραφία.

Ο Γάλλος κατασκευαστής οργώνει τη νότια Ευρώπη και εξελίσσει σε δημόσιο δρόμο ένα μουλάρι αυτού του μελλοντικού μοντέλου. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, το Renault Clio έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση για τη δημιουργία αυτής της δοκιμαστικής μονάδας που θα βάλει τα θεμέλια για το νέο SUV. Αλλά πώς μπορούν δύο μοντέλα μιας φίρμας να συνυπάρχουν στην ίδια κατηγορία; Η Renault το έχει ξεκαθαρίσει αυτό: Μιμείται τη στρατηγική της Opel.

Και για να το κάνουμε λιανά, στην γκάμα της Opel συνυπάρχουν το Mokka X και το Crossland X, δύο μοντέλα Β-SUV που δεν υπάρχει αμφιβολία πως το ένα ανταγωνίζεται το άλλο. Ωστόσο, κάθε μοντέλο έχει τη δική του προσωπικότητα και μια αυστηρά καθορισμένη προσέγγιση, η οποία εμποδίζει τον κανιβαλισμό. Έτσι και η Renault στοχεύει να κάνει το ίδιο για να μη δημιουργήσει έναν εσωτερικό αντίπαλο για το Captur. Οπότε, η συνταγή είναι ο πιο παιχνιδιάρικος χαρακτήρας.

Προς το παρόν δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιο θα είναι το ακριβές σχέδιό του, αν και είναι σαφές ότι θα υιοθετήσει τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας φιλοσοφίας σχεδιασμού της Renault. Φυσικά και αυτό το SUV θα υποστηρίζεται από την πλατφόρμα CMF-B, η οποία αφήνει ανοιχτή την πόρτα στην πιθανότητα να υπάρχει και κάποιος τύπος ηλεκτροκίνητης επιλογής.

Την παραγωγή του νέου Renault B-SUV θα αναλάβει στο ίδιο ισπανικό εργοστάσιο του Valladolid, όπου παράγεται και το Captur. Αρχικά, το εμπορικό λανσάρισμά του νέου SUV είχε προγραμματιστεί για το β’ 6μηνο του ενεστώτος έτους, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται έχει καθυστερήσει, καθώς η εξέλιξή του βρίσκεται ακόμα σε αρχική φάση. Οπότε δεν προβλέπεται να το δούμε σε επίσημη πρεμιέρα πριν από το τέλος του χρόνου και εμπορικά πριν από την άνοιξη του 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube