Renault Mégane 4 RS Trophy-R: Μόνο 500 κομμάτια

Renault Mégane 4 RS Trophy-R: Μόνο 500 κομμάτια

Ξέραμε ότι η έκδοση Trophy-R του τελευταίου Mégane θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Τώρα γνωρίζουμε και τον αριθμό των προγραμματισμένων αντιγράφων: 500.

Οι φαν θα πρέπει να είναι ξετρελαμένοι. Δεν χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι το τέλος της ζωής του Mégane 4 για να ανακαλύψουν την έκδοση Trophy-R. Παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα, με την επισημοποίηση του νέου ρεκόρ που πέτυχε στην πίστα του Nürburgring στη Γερμανία.

Στη συνέχεια, η Renault Sport μίλησε για περιορισμένη σειρά παραγωγής. Κάτι που φυσικά δεν προκάλεσε έκπληξη, καθώς η πρακτική αυτή ήταν ήδη γνωστή από το προηγούμενο Trophy-R, από το οποίο μόλις 250 κομμάτια βγήκαν προς πώληση το 2014! Αλλά και για το φρέσκο Trophy-R, οι υποψήφιοι πελάτες επίσης θα χρειαστεί να «διαγκωνισθούν».

Μέσω ενός μηνύματος που δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυά της, η Renault Sport επιβεβαίωσε ότι θα είναι διαθέσιμα 500 αυτοκίνητα. Δηλαδή, η διπλάσια ποσότητα από το Trophy-R του Megane 3! Ωστόσο, ο Γάλλος κατασκευαστής έχει ήδη κάνει γνωστό ότι σχεδόν όλη η παραγωγή είναι ήδη δεσμευμένη από πελάτες.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά άγνωστα στοιχεία, ξεκινώντας βέβαια από την τιμή. Το «κλασικό» Trophy κοστίζει στη Γαλλία 44.300 ευρώ. Και μπορεί το R να διατηρεί το μπλοκ των 300 ίππων, αλλά καθώς επωφελείται από πολλές ειδικές αεροδυναμικές και τεχνικές αλλαγές (εξατμίσεις Akrapovič, αναρτήσεις Öhlins...), η τιμή του θα πρέπει, πάντα στη Γαλλία, να φτάνει στα 50 χιλιάρικα, χωρίς το εκεί ισχύον μάλους. Κάτι που το κάνει ακριβό και με 500 κομμάτια σπάνιο, ακόμη και για Mégane!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube