Renault Arkana: Έτοιμο το κουπέ SUV για την Ευρώπη

Renault Arkana: Έτοιμο το κουπέ SUV για την Ευρώπη

Ύστερα από την έκδοση για τις αναδυόμενες αγορές, η Renault λανσάρει ένα Arkana σε μοντέρνα βάση, αυτή του νέου Captur. Η «chic» παραλλαγή μόλις έκανε το ντεμπούτο της στην Κορέα και θα έρθει σε εμάς το 2021.

Samsung XM3

Ένα Arkana μπορεί να κρύβει ένα άλλο! Το πρώτο κουπέ SUV της Renault λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στη Ρωσία σε μια διαμόρφωση προσαρμοσμένη στις αναδυόμενες αγορές. Η τεχνική βάση είναι αυτή του τελευταίου Dacia Duster, η οποία επιτρέπει στο Arkana να έχει τετρακίνηση. Το ταμπλό είναι επίσης από την έκδοση Renault Duster.

Επομένως, το Arkana θα έχει διπλή ζωή. Παράλληλα, η Renault έχει εξελίξει μια παραλλαγή πάνω στη σύγχρονη πλατφόρμα της, στην CMF, και με πιο κομψή παρουσίαση. Αυτή η έκδοση high-end μόλις λανσαρίστηκε στη Νότια Κορέα, υπό τα σήματα της κορεατικής φίρμας του ομίλου, της Samsung Motors. Εκεί, το Arkana ονομάζεται XM3. Εδώ να σημειώσουμε ότι όταν είχαμε δει για πρώτη φορά το πρωτότυπο XM3 Inspire γνωρίζαμε ότι πατά στην έκδοση C της πλατφόρμας CMF και όχι στην B-CMF όπου τελικά βασίζεται το XM3 παραγωγής.

Η σιλουέτα του αυτοκινήτου είναι ίδια με αυτή του ρωσικού Arkana. Οπότε και βλέπουμε τα τυπικά gimmicks του κουπέ SUV: Οπισθοκλινή οροφή, πολύ κεκλιμένη πίσω πόρτα, ψηλό πορτμπαγκάζ... Αλλά βλέπουμε επίσης ένα ψηλό Talisman σε τροχούς, ειδικά καθώς το Arkana φοράει εμπρός και πίσω φανάρια παρόμοια με αυτά της γαλλικής μπερλίνας. Επιπλέον, η κορεατική παραλλαγή έχει ελαφρώς ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες.

Samsung XM3

Η μεγάλη διαφορά βρίσκεται στο εσωτερικό. Εδώ, δεν υπάρχει πίνακας οργάνων από το Duster, αλλά αυτός του νέου Captur. Η παρουσίαση της καμπίνας είναι συνεπώς πιο φροντισμένη και τεχνολογικά άρτια, με ψηφιακά όργανα και κατακόρυφη οθόνη αφής με διαγώνιο 9,3 ιντσών.

Ως εκ τούτου, το Arkana αναμένεται να φτάσει στη Γηραιά Ήπειρο και πιθανότατα πρώτα στη γαλλική αγορά κατά τη διάρκεια του 2021. Έτσι το κουπέ SUV θα έχει τον απαραίτητο χρόνο να καταστεί επίκαιρο από τεχνικής άποψης και από πλευράς εξοπλισμού.

Απομένει να δούμε πώς η Renault θα το τοποθετήσει στην γκάμα της. Το Arkana με μήκος 4,54 m, από άποψη μεγέθους ανήκει στην κατηγορία C, όπως το Kadjar, αλλά προέρχεται από το Captur, ένα τυπικό μοντέλο της κατηγορίας Β-SUV, επομένως της χαμηλότερης κατηγορίας!

Samsung XM3

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube