Renault XM3 Inspire, ένα κουπέ Kadjar [video]

Renault XM3 Inspire, ένα κουπέ Kadjar [video]

Εάν το Renault Arkana είναι ένα κουπέ SUV στην πλατφόρμα ενός Duster, το νοτιοκορεατικό Renault-Samsung XM3 πάνω στην πλατφόρμα CMF γίνεται τρόπον τινά το κουπέ Renault Kadjar.

Η Renault εκμεταλλεύεται το Seoul Motor Show για να αποκαλύψει το XM3, ένα κουπέ SUV που μπορεί να σας θυμίζει κάτι. Πράγματι, είναι πολύ κοντά σε σχεδιασμό με το Arkana, ένα μοντέλο της Renault αποκλειστικά για τη ρωσική αγορά, αλλά η σύγκριση είναι μόνο οπτική.

Και έτσι είναι! Σε αντίθεση με το Arkana λοιπόν, που βασίζεται στην πιο απλοϊκή πλατφόρμα του Duster, το XM3 υποστηρίζεται από μια σαφώς πολύ πιο μοντέρνα αρχιτεκτονική. Πρόκειται για τη σπονδυλωτή πλατφόρμα CMF του Ομίλου Renault, με λίγα λόγια, αυτή του Renault Kadjar.

Renault XM3 Inspire

Έτσι το XM3 που έχουμε εμπρός μας είναι κάτι σαν Kadjar Coupé, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη. Η Renault δηλώνει ότι πρόκειται για ένα showcar (βλ. σχεδόν τελικό αυτοκίνητο) και ότι το μοντέλο παραγωγής θα λανσαριστεί το 2020 στη Νότια Κορέα.

Renault XM3 Inspire

Η γαλλική φίρμα δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κινητήρες και ειδικά για το μέγεθος του αυτοκινήτου. Αλλά με δεδομένο ότι το Arkana είναι ήδη μεγαλύτερο από το Kadjar, φανταζόμαστε ότι το XM3 θα είναι επίσης κάμποσο πιο μεγάλο από το SUV της Renault.

Renault XM3 Inspire

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube