Renault 4L: Επιστρέφει ως αμιγώς ηλεκτρικό B-SUV;

Renault 4L: Επιστρέφει ως αμιγώς ηλεκτρικό B-SUV;

Το νέο μοντέλο της Renault θα παρουσιαστεί πριν από τα τέλη του 2021, στα πλαίσια των 60 ετών από την κυκλοφορία του 4L.

Εδώ και καιρό γνωρίζουμε πως η Renault ετοιμάζει την αναβίωση των 4L και R5 ως αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Το Renault 5 έχει εμφανιστεί σε μορφή πρωτοτύπου και γνωρίζουμε πως θα πάρει τη μορφή ενός πεντάθυρου σουπερμίνι όμως δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το 4L, πέρα από δύο εικόνες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο και ίσως αποκαλύπτουν το σχεδιασμό του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Renault 4L 1961-1967: Μπλουτζίν

Το τρισδιάστατο μοντέλο που βλέπουμε στις εικόνες μοιάζει να ανήκει στην κατηγορία των B-SUV καθώς έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Σχεδιαστικά υπάρχουν αναφορές στο 4L όπως το ενιαίο πλαίσιο για τα φώτα και τη γρίλια, τα εμπρός φτερά, η γραμμή των παραθύρων, οι τετραγωνισμένοι θόλοι των τροχών (πίσω), η οροφή και το σχήμα των πίσω φωτιστικών σωμάτων.

Παρόλα αυτά οι αναλογίες, τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ και οι σύγχρονες σχεδιαστικές λεπτομέρειες το καθιστούν αρκετά διαφορετικό από τον μακρινό του πρόγονο.

Renault 4L

Χωρίς να έχουμε εικόνα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, θεωρείται βέβαιο πως το 4L θα χρησιμοποιεί το πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη του Renault 5.

Η επέτειος 60 ετών του 4L είναι μια πολύ καλή αφορμή για την πρεμιέρα της νέας του έκδοσης, με την γαλλική φίρμα να ετοιμάζει μια έκπληξη για το Νοέμβριο. Για την ιστορία, να θυμίσουμε πως μέσα σε 31 χρόνια (1961-1992), η Renault κατασκεύασε πάνω από 8 εκατομμύρια μονάδες του 4 και του 3.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Renault 4L: Επίσημοι εορτασμοί για τα 60 χρόνια του [videos]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube