Η Mercedes-AMG One έκλεψε την παράσταση στο Goodwood Festival of Speed [video]

Η Mercedes-AMG One έκλεψε την παράσταση στο Goodwood Festival of Speed [video]

Η Mercedes-AMG Οne τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω της, στην ανάβαση τoυ Goodwood Festival of Speed, όπου έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση επιδεικνύοντας τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματά της.

Mercedes-AMG One

Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση της, το πολυαναμενόμενο hypercar της Mercedes-AMG βλέπει για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας στο Goodwood Festival of Speed. Συγκεκριμένα, μια έκδοση παραγωγής της AMG One ανέβηκε τον λόφο του Goodwood δίνοντας μας ευκαιρία να ακούσουμε για πρώτη φορά τον 1.6 lt V6 τούρμπο κινητήρα της. Ομολογούμε ότι η AMG One ακούγεται σαν μονοθέσιο της Formula 1. Γεγονός καθόλου τυχαίο καθώς στόχος του κατασκευαστή ήταν να μεταφέρει τη μονάδα ισχύος από το μονοθέσιο σε ένα αυτοκίνητο δρόμου.

Κατά τη διάρκεια της ανάβασης, ο οδηγός της έκανε μια στάση και έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να δει από κοντά πως λειτουργούν τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα του hypercar. H πίσω αεροτομή σηκώθηκε, τα πτερύγια στους θόλους των τροχών άνοιξαν και η απόσταση από το έδαφος μειώθηκε σημαντικά, με την AMG-One να κολλάει σχεδόν στο έδαφος. Έπειτα, η ανάβαση συνεχίστηκε επιβεβαιώνοντας μας ότι το νέο δημιούργημα του Affalterbach είναι ιδιαίτερα ικανό στην πίστα.

 Mercedes-AMG One

Θυμίζουμε ότι στη καρδία της AMG One, όπως στα μονοθέσια της Formula 1 που εξελίσσει η ομάδα της Mercedes από το 2014, βρίσκεται ένας κινητήρας V6 1,6 λίτρων που υποστηρίζεται από τέσσερα ηλεκτρομοτέρ. Το ένα είναι ενσωματωμένο στον υπερσυμπιεστή, το δεύτερο τοποθετείται στον βενζινοκινητήρα και τα άλλα δύο κινούν τους εμπρός τροχούς.

H συνδυαστική ισχύς του συστήματος ανέρχεται στους 1.063 PS. Το σπριντ από στάση μέχρι τα 100 km/h διαρκεί 2,9”, μέχρι τα 200 km/h χρειάζεται 7” και τα 300 km/h έρχονται σε 15,6”. Η τελική ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 352 km/h.

Τέλος, σε αντίθεση με το μονοθέσιο της F1, η τετρακίνητη Mercedes-AMG One είναι εξοπλισμένη με αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων και μπορεί επίσης να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για κάποια χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube