Πρωτότυπα Alpine A120 βολτάρουν στο Παρίσι

Πρωτότυπα Alpine A120 βολτάρουν στο Παρίσι

Το σφόδρα αναμενόμενο μοντέλο παραγωγής του Alpine A120 θα είναι σαφώς ένας από τους σταρ του Salon de l’Auto 2017 σε δύο εβδομάδες στη Γενεύη.

Στο πλαίσιο του τσιτσιρίσματος και της μέγιστης πρόκλησης του ενδιαφέροντoς για το Α120, αφού η αναβιώσασα γαλλική εταιρεία μας έχει ζαλίσει τον έρωτα με διάφορα άλλοτε ουσιαστικά άλλοτε ανούσια teasing, μάλλον έκανε και το τελευταίο. Ένα «ταξίδι» μέσα στους δρόμους της Πόλης του Φωτός.

Και αυτή τη φορά, δύο βαριά καμουφλαρισμένα πρωτότυπα Α120 ξεχύθηκαν στους παρισινούς δρόμους απαθανατιζόμενα στα πιο τουριστικά και χαρακτηριστικά σημεία και μνημεία της πόλης, περιλαμβανομένων φυσικά της Arc de Triomphe και στη συνέχεια κατεβαίνοντας τα Champs-Élysées.

Η αναβίωση της εταιρεία και η εκπροσώπησή της στην αγορά με ένα –τι άλλο;- σπόρτσκαρ είναι πράγματα γνωστά από χρόνια, αλλά η Alpine προσπάθησε να κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό τις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου.

Καλά, μην φανταστείτε ότι είμαστε τυφλοί στο σκοτάδι. Η εκτίμηση είναι ότι το Alpine A120 θα κινείται από ένα 4κύλινδρο 1.800άρι μοτέρ τούρμπο, προφανώς προέλευσης Renault, που θα αποδίδει ανάμεσα στους 250 και 300 ίππους. Το μοτέρ δεν είναι άλλο από το μεγαλωμένο 1.600άρη κινητήρα του Renault Clio RS που στην περίπτωση του αλουμινένιου A120 θα το εκτοξεύει στα 0-100 km/h σε 4,5”, όπως διατείνεται η εταιρεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Renault Clio RS 

Για να γιορτάσει την αναβίωση της θρυλικής μάρκας, η Alpine θα κατασκευάσει 1955 A120 με σήμα Premier Edition, τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε 12 χώρες. Για να εξασφαλίσουν ένα από τα πρώτα αυτά Α120 οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν προκαταβολή €2.000. Μπορούν επίσης να παραμετροποιήσουν το αυτοκίνητό της μέσω μιας εφαρμογής της Alpine. Το Α120 θα είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα: Λευκό, μαύρο και μπλε. Η τιμή στην Ευρώπη αναμένεται να κυμαίνεται ανάμεσα στις €55.000 και στις €60.000. Κύριος αντίπαλος του Α120 θεωρείται η Porsche 718 Cayman.

[Πηγή Alpine]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube