To πρώτο Rimac Nevera παραγωγής είναι γεγονός [video]

To πρώτο Rimac Nevera παραγωγής είναι γεγονός [video]

Μετά από πέντε χρόνια και 1,6 εκατ. εργατοώρες έρευνας και εξέλιξης, το πρώτο Rimac Νevera παραγωγής βγήκε από το νέο εργοστάσιο της εταιρείας στην Κροατία.

Μετά από πέντε χρόνια εξέλιξης και δοκιμών, τρεις γενιές συστημάτων ηλεκτροκινητήρα-μετάδοσης, 45 crash-tests και πάνω από 1,6 εκατ. ώρες έρευνας και εξέλιξης, το πρώτο Nevera βγήκε από τη νέα γραμμή παραγωγής της Rimac στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Το πρώτο Nevera είναι βαμμένο σε χρώμα Callisto Green, με ζάντες απόχρωσης Graphite Vertex και εσωτερικό γεμάτο δέρμα Alcantara σε απόχρωση της άμμου. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έδωσε το παρόν στο Goodwood Festival of Speed πριν από λίγες μέρες όπου και συμμετείχε στην περίφημη ανάβαση.

Παράλληλα, το εν λόγω πράσινο Nevera είναι γνωστό ως το αυτοκίνητο #000 και θα παραμείνει στην ιδιοκτησία της Bugatti Rimac για επιδείξεις και διάφορες άλλες δραστηριότητες.

Rimac Nevera

Η Rimac θα κατασκευάζει 50 Nevera το χρόνο, με όλα τα αυτοκίνητα της πρώτης ετήσιας παραγωγής να έχουν ήδη πωληθεί. Θυμίζουμε ότι το ηλεκτρικό hypercar θα παραχθεί σε μόλις 150 κομμάτια με τον κατασκευαστή να υπόσχεται ότι καθένα από αυτά θα είναι εντελώς μοναδικό.

Θυμίζουμε ότι το Nevera κινείται από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής απόδοσης 1.914 PS και 2.360 Nm ροπής. Οι ηλεκτροκινητήρες του αντλούν ενέργεια από μια υδρόψυκτη μπαταρία χωρητικότητας 120 kWh που του εξασφαλίζει αυτονομία 547 km. Το σπριντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε μόλις 2" και τα πρώτα 402 m έρχονται σε μόλις 8,6".

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube