Το Rimac Nevera ολοκλήρωσε τις χειμερινές δοκιμές του [video]

Το Rimac Nevera ολοκλήρωσε τις χειμερινές δοκιμές του [video]

To Rimac Nevera πέρασε με επιτυχία τα χειμερινά τεστ λίγο πριν τα πρώτα κομμάτια βγουν από την γραμμή παραγωγής και παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Η Rimac ανακοίνωσε υπερήφανα ότι οι τελευταίες δοκιμές εξέλιξης του Nevera ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και οι παραδόσεις μπορούν να ξεκινήσουν. Σύμφωνα με τον Κροάτη κατασκευαστή, το Nevera πέρασε δύο εβδομάδες στο κέντρο δοκιμών της Pirelli κοντά στον Αρκτικό κύκλο στην Σουηδία.

Σκοπός των χειμερινών δοκιμών ήταν να διασφαλισθεί η σωστή λειτουργία του Nevera ακόμη και στους -15°C, αλλά και να να γίνουν οι τελευταίες ρυθμίσεις στο ΑBS, στο ESP και στο torque-vectoring.

Επιπλέον, η Rimac δοκίμασε και τα χειμερινά ελαστικά του ηλεκτρικό hypercar. Tα P Zero Winter που θα φοράει το Nevera το χειμώνα αποτελούν προϊόν συνεργασίας της Pirelli και της Rimac.

Rimac Nevera

Ο επικεφαλής δοκιμών της Bugatti-Rimac, Miroslav Zrnčević, δήλωσε ότι «οι δοκιμές στο χιόνι μας επιτρέπουν να βεβαιωθούμε ότι όλα τα συστήματα μας δουλεύουν όπως πρέπει ακόμη και σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός».

Θυμίζουμε ότι το RimacNevera διαθέτει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 1.914 PS και 2.360 Nm. Οι ηλεκτροκινητήρες του αντλούν ενέργεια από μια υδρόψυκτη μπαταρία χωρητικότητας 120 kWh που του εξασφαλίζει αυτονομία 547 km.

To κροατικό ηλεκτρικό σούπερκαρ εκτοξεύεται από στάση στα 100 km/h σε μόλις 2'' και ολοκληρώνει το σπρίντ για τα πρώτα 402 m σε μόλις 8,6''.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube