Πρώτη γεύση από τη νέα ηλεκτρική και 7θέσια Porsche

Πρώτη γεύση από τη νέα ηλεκτρική και 7θέσια Porsche

H Porsche μας έδωσε μια πρώτη γεύση από το νέο ηλεκτρικό 7θέσιο SUV της που θα έχει μήκος πάνω από 5 m και θα λανσαριστεί το 2027.

Porsche

Kατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης τύπου, η Porsche δεν επιβεβαίωσε μόνο τον ερχομό της ηλεκτρικής Cayenne, αλλά μας έδωσε και μια πρώτη γεύση από το νέο 7θέσιο SUV της.

Το νέο ηλεκτρικό SUV έχει αποκτήσει στο εσωτερικό της Porsche την κωδική ονομασία K1. Παρά το μέγεθός του, φαίνεται να διαθέτει μια επικλινής οροφή που θυμίζει εκείνη της Cayenne Coupé.

To νέο 7θέσιο SUV θα βασίζεται στην πλατφόρμα SSP Sport που εξελίσσει η Porsche. H τελευταία, η υπόσχεται ότι το μοντέλο θα προσφέρει επιδόσεις, απόδοση, λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης και μια διαφορετική εμπειρία στην καμπίνα. 

Porsche

Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία και το μήκος του θα ξεπερνά τα 5 m. To πρώτο 7θέσιο μοντέλο της Porsche θα λανσαριστεί το 2027 εστιάζοντας κυρίως στα παχιά πορτοφόλια των αγορών της Β. Αμερικής και της Κίνας. 

Θυμίζουμε ότι μέχρι το 2030, o Γερμανός κατασκευαστής φιλοδοξεί το 80% των ετήσιων πωλήσεων του να αφορούν αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube