Πρώτες φωτογραφίες του νέου Geely GC9

Πρώτες φωτογραφίες του νέου Geely GC9

Το GC9 είναι το νέο πολυτελές μοντέλο της κινεζικής Geely που θα παρουσιαστεί επίσημα τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Μπορεί η κινεζική Geely να μην είναι διαδεδομένη στη χώρα μας, όμως πρόκειται για την εταιρία που μεταξύ άλλων έχει αποκτήσει τη Volvo και φτιάχνει πλέον τα λονδρέζικα ταξί. Και σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες της νέας της ναυαρχίδας.

Υπεύθυνος για την εμφάνιση του Geely GC9 είναι ο Peter Horbury, ο άνθρωπος που ως το 2010 σχεδίαζε μοντέλα της Volvo. Το Geely GC9 παραπέμπει αρκετά στο πρωτότυπο KC Concept που είχε παρουσιάσει η εταιρία στην Έκθεση της Σανγκάης το 2013. Το προφίλ του παραπέμπει στο Ford Mondeo ενώ διάφορες λεπτομέρειες θυμίζουν μοντέλα της θυγατρικής Volvo αλλά και της Kia. Η Geely έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη για το GC9 σε όλα τα επίπεδα: σε τεχνολογία, ασφάλεια, σχεδίαση και οδική συμπεριφορά.

Η σχεδίαση του ταμπλό είναι σύμφωνα με τη Geely επηρεασμένη από τα αρχαία πέτρινα κινέζικα γεφύρια. Αδυνατούμε να εντοπίσουμε την ομοιότητα, όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το εσωτερικό του GC9 παραπέμπει σε αυτοκίνητα καταξιωμένων Ευρωπαίων και Ιαπώνων κατασκευαστών, περισσότερο από κάθε άλλο μοντέλο της φίρμας.

Το Geely GC9 θα παρουσιαστεί επίσημα στο Guangzhou Auto Show τον ερχόμενο Νοέμβριο, οπότε και θα μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτό. Υπάρχει άλλωστε πιθανότητα στην ίδια πλατφόρμα να βασιστούν και κάποια μελλοντικά μοντέλα της Volvo.

[Πηγή: Auto Evolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube