Το πρώτο Geely-Volvo έρχεται το 2015

Το πρώτο Geely-Volvo έρχεται το 2015

O διευθύνων σύμβουλος της Geely, Gui Sheng Yue, αποκάλυψε νέες πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο μοντέλο το οποίο εξελίσσουν από κοινού με τη Volvo.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Σαγκάη, ο Sheng Yue είπε ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται υπό εξέλιξη και είναι προγραμματισμένο να λανσαριστεί το 2015.

Ο Sheng Yue δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες, αλλά οι δύο εταιρείες ήδη έχουν ανακοινώσει ότι το αυτοκίνητο θα πατά σε μια νέα προσαρμοζόμενη πλατφόρμα που θα υποστηρίζει τα αυτοκίνητα της κατηγορίας C –μικρά οικογενειακά- και των δύο κατασκευαστών. Η νέα πλατφόρμα θα είναι μικρότερη από τη Scalable Platform Architecture (SPA) και θα παρέχει «σημαντική εξοικονόμηση κόστους στους τομείς της εξέλιξης, των δοκιμών και των προμηθειών».

Τα νέα δεν έχουν διαρρεύσει από τη Volvo, αλλά ο Li Shuf, πρόεδρος της Gelly,  είχε πει σε παλιότερη δήλωσή του ότι «η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τεχνολογίας γίνεται χωρίς να διακινδυνεύεται η ακεραιότητα της φίρμας και η μοναδική εξέλιξη του κάθε προϊόντος. Πιστεύουμε ότι ένα αυτόνομο, ακόμη και ένα κοινό Κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης με εστιασμένη προσέγγιση, είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό».

[Πηγή Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube