Πρώτη φωτογραφία του νέου SUV Citroën DS X7

Πρώτη φωτογραφία του νέου SUV Citroën DS X7

Το πρώτο SUV της οικογένειας DS της Citroën θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες στο Beijing Motor Show και μόλις άρχισε το στριπτίζ.

Εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Wild Rubis του ’13, το Citroën DS X7 προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας, όπου και θα κατασκευάζεται.

Το νέο Citroën DS X7 θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από το νέο C4 Cactus αφού αναμένεται να έχει τις διαστάσεις του Wild Rubis. Δηλαδή μήκος 4,7 m, πλάτος 1,95 m, ύψος 1,59 m και μεταξόνιο που φτάνει τα 2,9 m. Άλλωστε θα βασίζεται σε μια τροποποιημένη εκδοχή του πατώματος του DS5 LS.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η κορυφαία έκδοση του DS X7 θα χρησιμοποιεί έναν κινητήρα βενζίνης 1.600 cc με turbo που θα αποδίδει 200 PS ενώ θα διατίθεται και σε μια πιο αδύναμη εκδοχή, με 163 PS. Η γκάμα ίσως περιλαμβάνει ακόμα έναν ατμοσφαιρικό 1.800άρη με 140 PS αλλά και κάποιον turbodiesel ίδιου κυβισμού.

Το Beijing Motor Show στο οποίo θα κάνει το ντεμπούτο του το Citroën DS X7 ανοίγει τις πύλες του στις 20 Απριλίου, και όσο πλησιάζουν οι μέρες θα αποκαλύπτονται κι άλλες λεπτομέρειες του νέου μοντέλου.

[Πηγή: Citroën]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube