Προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης ετοιμάζει η MG

Προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης ετοιμάζει η MG

Η MG, φαίνεται πως είναι έτοιμη να προσθέσει στην γκάμα της ένα νέο, προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, με τιμή κοντά στις €20.000.

MG Logo

Πριν από μερικές μέρες, η MG παρουσίασε επίσημα στο Σαλόνι της Γενεύης το MG3, την πρώτη υβριδική σπουδή της κινεζικής φίρμας, η οποία αναμένεται τον Μάιο στην χώρα μας.

Μετά την υβριδική πρόταση στα αυτοκίνητα πόλης, σειρά παίρνει και η αμιγώς ηλεκτρική, πιθανότατα με το όνομα MG2. Όπως άλλωστε επιβεβαίωσε η μάρκα, το 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, που θα τοποθετηθεί στην βάση της γκάμας της θα διατεθεί κανονικά στην Ευρώπη. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το κόστος απόκτησης του αυτοκινήτου, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως η τιμή του θα διαμορφωθεί κοντά στις €20.000. Στόχος και γενικότερη φιλοσοφία της MG είναι να γίνει ανταγωνιστική απέναντι στις άλλες μάρκες, με ένα ηλεκτρικό πόλης που θα μπορούν να το αποκτήσουν όσο το δυνατό περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.

To προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της MG αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2025

MG2

Αν και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει καμία εικόνα που να μας δίνει στοιχεία για την εμφάνισή του, τα ανεπίσημα σχέδια της ιστοσελίδας Auto Express, παρουσιάζουν μία εικόνα σχετικά με το πως θα μπορούσε να είναι το MG2. Όπως είναι φυσικό, τα σκίτσα αποτυπώνουν ένα μοντέλο με σημαντικές ομοιότητες, αλλά μικρότερες διαστάσεις από το MG3. Επιπροσθέτως, ο  προφυλακτήρας υιοθετεί την εμφάνιση χωρίς γρίλια (θυμίζει MG4), τη στιγμή που τα γραφικά των προβολέων LED είναι εμπνευσμένα από το MG7.

Δεν διαθέτουμε καμία πληροφορία για την καμπίνα του αυτοκινήτου, μοιάζει όμως αρκετά πιθανό να υιοθετήσει τα βασικά στοιχεία του MG3. Αν αυτό συμβεί και στην πράξη, το αυτοκίνητο αναμένεται να εξοπλίζεται με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 7” και μία οθόνη 10,25” για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας

Παρά το γεγονός ότι η εξέλιξή του αυτοκινήτου έχει ήδη ξεκινήσει, η MG δεν σκοπεύει να το λανσάρει νωρίτερα από το 2025.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube