Πρόωρη αποκάλυψη για τη νέα γενιά του Suzuki Swift

Πρόωρη αποκάλυψη για τη νέα γενιά του Suzuki Swift

Το νέο Suzuki Swift αποκαλύφθηκε πρόωρα λίγες ημέρες πριν παρουσιαστεί σε μορφή πρωτοτύπου στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο.

Suzuki Swift

Το τωρινό, τρίτης γενιάς, Suzuki Swift βρίσκεται στην αγορά από τα τέλη του 2016 και έχουμε αναφέρει αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν ότι βρίσκεται σε τροχιά μιας γενναίας ανανέωσης που θα το περάσει στην τέταρτη γενιά του. 

Η ώρα για αυτή την ανανέωση φέρεται ότι έφθασε, με τις φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο να μας δίνουν μια πρώτη γεύση από το νέο Swift, που όπως λένε οι πληροφορίες θα αποκαλυφθεί στην πλήρη μορφή του στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο στα τέλη του μήνα. Η Suzuki αναφέρει ότι θα παρουσιάσει το νέο της μοντέλο σε πρωτότυπη μορφή, αλλά η φωτογραφία μαρτυρά πως το πρωτότυπο αυτό θα είναι πολύ κοντά στην τελική μορφή που θα έχει το αυτοκίνητο όταν λανσαριστεί στις αγορές. 

To νέο Suzuki Swift θα λανσαριστεί στις αγορές το πρώτο 3μηνο του 2024, με την καυτή έκδοση Swift Sport να ακολουθεί περίπου ένα χρόνο μετά.

Όπως μπορείτε να δείτε, η εμφάνιση του ακολουθεί τις σχεδιαστικές αρχές του απερχόμενου μοντέλου, υπάρχουν ωστόσο αρκετές νέες λεπτομέρειες στις οποίες αξίζει να αναφερθούμε. Για αρχή, τα χερούλια των πίσω θυρών δεν είναι ψηλά και κρυφά στο C-pillar, αλλά έχουν μετακινηθεί πιο χαμηλά στην πόρτα σε πιο κανονική θέση. Από πάνω βρίσκεται μια έντονη γραμμή που τρέχει κατά μήκος της πλευράς του αυτοκινήτου και ενώνεται με το μπροστινό καπό. 

Suzuki Swift 2024

Η μπροστινή όψη με τη σειρά της διαθέτει μια ανασχεδιασμένη μικρότερη γρίλια που φιλοξενεί και την κάμερα των συστημάτων ασφαλείας, η οποία συνεργάζεται με το ραντάρ ψηλά στο κέντρο του παρμπρίζ. Η νέα γρίλια δεν περιλαμβάνει πλέον το λογότυπο της Suzuki, το οποίο μεταφέρθηκε στο άνω τμήμα του μπροστινού προφυλακτήρα. Το καπό από την άλλη έχει πιο καμπύλο σχήμα, ενώ μια διακριτική ανανέωση έχουν δεχθεί και τα φώτα.

Όσον αφορά το πίσω μέρος του, από την μοναδική εικόνα που κυκλοφορεί μπορούμε να διακρίνουμε ότι τα πίσω φώτα έχουν φαρδύνει και εκτείνονται μέχρι την πόρτα του πορτμπαγκάζ.

Στη φωτογραφία παρατηρούμε επίσης ένα σήμα «Hybrid» στον μπροστινό φτερό και πίσω που μαρτυρά ότι το νέο Swift θα συνεχίσει να φιλοξενεί τα ήπια υβριδικά σύνολα της σημερινής του γενιάς και πιθανότατα, το υβριδικό σύστημα Strong Hybrid που έφεραν στην γκάμα της ιαπωνικής φίρμας τα Vitara και S-Cross.

Suzuki Swift 2024

Στο εσωτερικό, το ταμπλό είναι πλήρως ανασχεδιασμένο και υπάρχει μια μεγαλύτερη οθόνη αφής -τοποθετημένη πλέον στην κορυφή του ταμπλό- καθώς και αναλογικά όργανα με μικρή ψηφιακή οθόνη ανάμεσά τους, αυτόματος κλιματισμός και συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto.

Περισσότερα για το νέο Suzuki Swift θα μάθουμε μόλις ανοίξει τις πύλες της η έκθεση Japan Mobility Show 2023, στις 25 Οκτωβρίου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube