Πρόωρη αποκάλυψη για το Honda Civic Type R

Πρόωρη αποκάλυψη για το Honda Civic Type R

Οι πρώτες ακαμουφλάριστες φωτογραφίες του νέου Honda Civic Type R διέρρευσαν στην ιστοσελίδα της Honda Iαπωνίας, αποκαλύπτοντάς μας την εμφάνιση του πολυαναμενόμενου καυτού χάτσμπακ.

Honda Civic Type R

Ένας από τους διαχειριστές της επίσημης ιστοσελίδας της Honda Ιαπωνίας είτε σκόπιμα είτε από λάθος, αποφάσισε να κάνει ένα δωράκι στους φίλους της φίρμας και δημοσίευσε επίσημες φωτογραφίες νέου Civic Type R, μια εβδομάδα πριν από την επίσημη παρουσίασή του.

Δυστυχώς, οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν μόνο το εμπρός μέρος του μέρος του μοντέλου, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι σχεδιαστικά, το νέο Civic Type R δείχνει να έχει λιγότερο εκκεντρική σχεδίαση από τον προκάτοχο του.

Στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου ξεχωρίζουν το splitter που πιθανότατα είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, ενώ ο προφυλακτήρας είναι πιο επιθετικός από τις συμβατικές εκδόσεις του νέου Civic.

Honda Civic Type R

Επιπλέον, στο καπό έχει προστεθεί ένας αεραγωγός. Στο πλάι, τα μαρσπιέ και οι καθρέπτες είναι σε μαύρο γυαλιστερό πλαστικό, ενώ μαύρες είναι και οι νέες ζάντες 19" που φιλοξενούν τα φρένα με κόκκινες δαγκάνες. 

Στο πίσω μέρος, η νέα γενιά του Civic Type R μένει πιστή στην παράδοση διαθέτοντας μια μεγάλη αεροτομή που και αυτή δείχνει να είναι βαμμένη σε μαύρο χρώμα.

Αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την 6η γενιά του Type-R, με κωδική ονομασία FL, είναι ότι θα εφοδιάζεται με τον ίδιο δίλιτρο V-TEC Turbo κινητήρα του προηγούμενου FK8, με ελαφρώς αυξημένη απόδοση έναντι των 320 PS.

Honda Civic Type R

Παράλληλα, θα βασίζεται σε ένα νέο πιο στιβαρό πλαίσιο, με ακόμα μεγαλύτερο μεταξόνιο. Στοιχεία που αναμένεται να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ήδη εξαιρετική συμπεριφορά του απερχόμενου μοντέλου.

Ωστόσο, όλες οι απορίες θα λυθούν στις 21 Ιουλίου, ημερομηνία που ο Ιάπωνας κατασκευαστής θα μας αποκαλύψει τη σκληροπυρηνική έκδοση της νέας γενιάς του Civic.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube