Project One: Η Mercedes-AMG εναντίον των κερδοσκόπων

Project One: Η Mercedes-AMG εναντίον των κερδοσκόπων

Η Mercedes-AMG μπορεί να συντάσσει συμβόλαια θωράκισης από τους κερδοσκόπους, αλλά η νομική αξία τους παραμένει ασαφής, άρα και αδύναμη.

Η Mercedes AMG, όπως η Ford και η Aston Martin, θέλει να προστατεύσει το hypercar της, το Project One, από την κερδοσκοπία. Για να το πετύχει αυτό, η γερμανική φίρμα έχει ετοιμάσει ένα ειδικό συμβόλαιο πώλησης με τους ιθύνοντες της εταιρείας να είναι επιφυλακτικοί με τους τζογαδόρους που θέλουν να μεταπωλήσουν αμέσως το απόκτημά τους. Αλλά η αποτελεσματικότητα των κινήσεών της εξακολουθεί να είναι περιορισμένη.

Σύμφωνα με τους συναδέλφους μας από το Auto Moto und Sport, η Mercedes-AMG είχε συντάξει μια ειδική σύμβαση πώλησης για το Project One, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε προσπάθεια κερδοσκοπίας. Ένα φαινόμενο που αυξάνεται τα τελευταία χρόνια στο αυτοκίνητο και τείνει να ενοχλεί όλο και περισσότερους κατασκευαστές.

Δυστυχώς, η ειδική ρήτρα της Ford για το GT είχε μικρή επίδραση στον παλαιστή John Cena, ο οποίος είχε πουλήσει αμέσως το σπορ αυτοκίνητο του Μπλε Οβάλ. Για να κερδίσει χρήμα; Κανείς δεν ξέρει. Αλλά η Ford κατάφερε να βρει μια μέση λύση με τον John Cena, έτσι ώστε αργότερα  να κερδίσει κάποιο ποσό.

Η Mercedes AMG δεν είναι, εν πάση περιπτώσει, ούτε αυτή άνοση στην αγορά από τους κερδοσκόπους στο Project One, δεδομένου ότι ένας από τους πελάτες, ο οποίος είχε ήδη καπαρώσει ένα κομμάτι, έβαλε προς πώληση την παραγγελία του για λίγο περισσότερο τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Η προσφορά αποσύρθηκε γρήγορα, αλλά θα είναι σαφώς δύσκολο για τη Mercedes-AMG να ελέγχει όλους τους πελάτες με την παράδοση του αυτοκινήτου. Iδίως επειδή η νομική αξία σε μια σύμβασης πώλησης που θα εμπόδιζε τον αγοραστή από τη ταχεία μεταπώληση είναι πάντα πολύ ασαφής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube