€4,5 εκατ. πωλείται η… προπαραγγελία του AMG Project One

€4,5 εκατ. πωλείται η… προπαραγγελία του AMG Project One

Κάποιος θα διπλασιάσει τα λεφτά του πουλώντας την σειρά του στη λίστα παραγγελιών του Mercedes-AMG Project One έναντι €4,5 εκατομμυρίων.

Η Mercedes παρουσίασε πρόσφατα, στην έκθεση της Φρανκφούρτης το AMG Project One. Ένα hypercar με το οποίο γιορτάζει την 50η επέτειο της AMG.

Μαζί με το Aston Martin Valkyrie και ένα ακόμη μοντέλο που ετοιμάζει η McLaren, θα αποτελούν την επόμενη Αγία Τριάδα των hypercars. Το Project One είναι ό,τι πιο κοντινό σε τεχνολογία Formula 1 θα κυκλοφορεί στο δρόμο, όταν θα αρχίσουν οι παραδόσεις το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Χρησιμοποιεί τον υβριδικό κινητήρα που έχει επιτρέψει στη Mercedes να κυριαρχήσει απόλυτα στη σύγχρονη F1, με απόδοση 1.000 ίππων. Και φυσικά θα είναι εξαιρετικά σπάνιο, αφού θα παραχθούν μόνο 275 κομμάτια τα οποία έχουν ήδη προπωληθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG GT C Roadster [video]

Η τιμή πώλησης φτάνει τα €2.275.000. Και η σειρά προτεραιότητας  για τους πελάτες αυτής της κατηγορίας είναι μάλλον σημαντικό πράγμα. Ένα καλό slot στην λίστα αναμονής μπορεί να αξίζει πολύ, περισσότερο ακόμη και από το ίδιο το αυτοκίνητο. Κάποιος από τους πρώτους της συγκεκριμένης λίστας πουλά τώρα το δικαίωμά του έναντι €4,5 εκατομμυρίων. Υπερδιπλασιάζοντας δηλαδή τα χρήματά του, αποδεικνύοντας ότι κάποια πολύ συγκεκριμένα αυτοκίνητα είναι μια εξαιρετική επένδυση. Ακόμη και πριν καν παραχθούν. Αλλά και κάτι άλλο που ήδη ξέραμε. Ότι τα λεφτά πηγαίνουν στα λεφτά. Όσο περισσότερα έχεις, τόσο ευκολότερα μπορείς να βγάλεις ακόμη πιο πολλά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mercedes-AMG Project One: Επισκευή μοτέρ κάθε 50.000 km

Διάφοροι πάμπλουτοι και διάσημοι εκμεταλλεύονται την ιδιότητά τους προκειμένου να εξασφαλίσουν μια καλή σειρά προτεραιότητας και στη συνέχεια να την  πουλήσουν θησαυρίζοντας. Η Aston Martin πάντως έχει απαγορεύσει στους πελάτες της Valkyrie να πουλήσουν το δικαίωμα στη σειρά παραγωγής. Και η Porsche έχει εκφράσει ανοιχτά την δυσαρέσκειά της για όσους έσπευσαν να εξασφαλίσουν μία από τις συλλεκτικές 911 R μόνο και μόνο για να την πουλήσουν σε πολλαπλάσια τιμή.

[Πηγή Carbuzz

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube