Προ των πυλών το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Suzuki

Προ των πυλών το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Suzuki

To πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Suzuki απαθανατίστηκε να δοκιμάζεται στο δρόμο, θα αργήσουμε όμως να το δούμε στις εκθέσεις καθώς το λανσάρισμά του είναι προγραμματισμένο για το 2025.

Suzuki

Το περασμένο Ιανουάριο, η Suzuki παρουσίασε το eVX Concept, προλογίζοντας έτσι το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο που θα μπει στην παραγωγή το 2025.

Όλα δείχνουν ότι οι δοκιμές εξέλιξης του ηλεκτρικού SUV της Suzuki έχουν ήδη ξεκινήσει καθώς πριν από λίγες μέρες απαθανατίστηκε στους δρόμους της Πολωνίας.

Αν και η Suzuki φρόντισε να καμουφλάρει το μοντέλο μέσα και έξω, οι αναλογίες του φαίνεται να μοιάζουν με εκείνες του eVX Concept και στο εσωτερικό του διακρίνεται μια ενιαία οθόνη που αποτελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το infotainment.

Suzuki

Θυμίζουμε ότι το πρωτότυπο eVX έχει μήκος 4.300 mm, όσο δηλαδή ένα S-Cross, πλάτος 1.800 mm και ύψος 1.600 mm.

Η Suzuki έχει επισημάνει ότι το μοντέλο θα συνδυάζει το τετρακίνητο DNA της μάρκας με τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Ένα από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν είναι ότι η μπαταρία του πρωτότυπου έχει χωρητικότητα 60 kWh προσφέροντας του αυτονομία 550 km στον κύκλο δοκιμών MIDC της Ινδίας.

Suzuki

Το μοντέλο παραγωγής σύμφωνα με ρεπορτάζ θα λανσαριστεί στην Ινδία στις αρχές του 2025 και έπειτα θα βάλει πλώρη και για άλλες αγορές όπως αυτή της Ευρώπης.

Πηγή: Auto Galeria

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube