Προ των πυλών ο διάδοχος της McLaren P1

Προ των πυλών ο διάδοχος της McLaren P1

Πληροφορίες που διέρρευσαν εσωτερικά από τη McLaren θέλουν τη μάρκα να λανσάρει τον διάδοχο της P1 το 2026 και να ακολουθεί το 2028 ένα ολοκαίνουργιο 4πορτο μοντέλο.

McLaren

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει διάφορες φήμες για τα μελλοντικά μοντέλα της McLaren και τον διάδοχο της εξωτικής P1. Αυτή τη φορά ωστόσο, το ρεπορτάζ του Auotmotive News βασίζεται σε πληροφορίες που διέρρευσαν από τη συνάντηση που είχε ο κατασκευαστής με τους dealers του.

Eκπρόσωποι των εμπόρων που βρέθηκαν στην συνάντηση μιλούν για ένα νέο υβριδικό hypercar που θα λανσαριστεί το 2026 και θα διαδεχθεί την P1. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το υβριδικό του σύστημα θα είναι 70% πιο ελαφρύ σε σχέση με εκείνο της Artura, παράγοντας φυσικά σημαντικά υψηλότερη ισχύ.

McLaren

Επιπλέον, η McLaren πληροφόρησε τους dealers ότι περίπου δύο χρόνια μετά, θα λανσαριστεί ένα ακόμα νέο μοντέλο που θα ανήκει σε μια νέα κατηγορία για την εταιρεία. Και πιο συγκεκριμένα ότι θα έχει τέσσερις πόρτες και χώρο για αντίστοιχο αριθμό επιβατών.

Θυμίζουμε ότι έντονες είναι οι φήμες που θέλουν την πρώτη 4θέσια McLaren να είναι SUV και μάλιστα ηλεκτρικό, καθώς μιλώντας το περασμένο καλοκαίρι στο Autocar, το αφεντικό του Βρετανού κατασκευαστή, Michael Leiters, είχε αναφέρει ότι η μάρκα θέλει να προσθέσει στο πορτφόλιο της και άλλα μοντέλα πέρα από κεντρομήχανα σούπερκαρς. Επιβεβαιώνοντας μάλιστα ότι είχαν ξεκινήσει έρευνες για ένα ηλεκτρικό SUV.

McLaren

«Εξέλιξα SUV για τη Ferrari, εξέλιξα SUV για την Porsche όπως καταλαβαίνετε αγαπώ τα SUV, είναι μια πολύ σημαντική και ελκυστική αγορά για εμάς» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Leiters, προσθέτοντας ότι αυτό που πρέπει να κάνει η McLaren είναι να δημιουργήσει ένα SUV που θα ταιριάζει με το DNA της.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube