Η McLaren υποκύπτει στα SUV και την ηλεκτροκίνηση

Η McLaren υποκύπτει στα SUV και την ηλεκτροκίνηση

O CEO της McLaren δήλωσε ότι η γκάμα της μάρκας δεν πρέπει να περιοριστεί στα κεντρομήχανα σούπερκαρς, με τις έρευνες για ένα ηλεκτρικό SUV να έχουν ήδη ξεκινήσει.

McLaren

Στο παρελθόν ο Βρετανός κατασκευαστής είχε δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να προσθέσει στη γκάμα του SUV και ότι μένοντας πιστός στη παράδοσή του, θα επικεντρωθεί στην κατασκευή σούπερκαρ. Ωστόσο, βλέποντας μάρκες όπως η Lamborghini, η Aston Martin και η Porsche να έχουν προσθέσει με μεγάλη εμπορική επιτυχία SUV στη γκάμα τους, η McLaren δεν θέλει πλέον να μείνει έξω από το παιχνίδι.

Θυμίζουμε ότι το 2021 η Porsche πούλησε συνολικά 300.000 Macan και Cayenne τη στιγμή που η 911 πούλησε μόλις 38.464 κομμάτια. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε την ίδια χρονιά και η Lamborghini Urus η οποία σημείωσε διπλάσιες πωλήσεις από τη Huracán. Παράλληλα, η DBΧ, τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας της, αποτέλεσε τις μισές από τις συνολικές πωλήσεις της Aston Martin.

Μιλώντας στο Autocar, το αφεντικό του Βρετανού κατασκευαστή, Michael Leiters, ανέφερε ότι η μάρκα θέλει να προσθέσει στο πορτφόλιο της και άλλα μοντέλα πέρα από κεντρομήχανα σούπερκαρς, ενώ επιβεβαίωσε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για ένα ηλεκτρικό SUV.

McLaren

«Εξέλιξα SUV για τη Ferrari, εξέλιξα SUV για την Porsche όπως καταλαβαίνετε αγαπώ τα SUV, είναι μια πολύ σημαντική και ελκυστική αγορά για εμάς» δήλωσε ο Leiters. Έπειτα, πρόσθεσε ότι αυτό που πρέπει να κάνει η McLaren είναι να δημιουργήσει ένα SUV που θα ταιριάζει με το DNA της.

Oι έρευνες έχουν ήδη ξεκινήσει για το πρώτο SUV της McLaren με τον ίδιο να αναφέρει ότι δεν θα πρόκειται για ένα κλασικό SUV. Παράλληλα, έντονες είναι οι φήμες που θέλουν την εταιρεία να έχει ήδη έρθει σε επαφή με μάρκες όπως η Audi και η BMW για συνεργασία για το μοντέλο σε οικονομικό και τεχνολογικό επίπεδο.

Το νέο SUV της McLaren θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά ως ηλεκτρικό και δεν θα υπάρχουν εκδόσεις του με θερμικό κινητήρα. Αναμένεται να κάνει ντεμπούτο μετά το 2025. Το αντίπαλο δέος της Lotus Eletre θα κινείται από δύο ή τρία ηλεκτρικά μοτέρ και όπως είναι φυσικό θα είναι τετρακίνητο. 

Tέλος, παραμένει άγνωστο το όνομα που θα διαλέξει η McLaren για το ηλεκτρικό SUV της. Πρόσφατα, ο κατασκευαστής κατοχύρωσε τα ονόματα Solus, Aonic και Aeron και είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα από αυτά να χρησιμοποιείται για το πρώτο SUV της ΜcLaren.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube