Προ των πυλών το μικρό crossover της Škoda

Προ των πυλών το μικρό crossover της Škoda

Το νέο μοντέλο θα τοποθετηθεί εμπορικά κάτω από τα Kodiaq και Karoq, και η εμφάνιση του θα παραπέμπει στο Vision X Concept.

Η Škoda θα λανσάρει σχετικά άμεσα το μικρό αδερφάκι των Karoq και Kodiaq, και σύμφωνα με το αφεντικό της εταιρείας, Bernhard Maier, θα είναι το πιο πρακτικό και ευρύχωρο μοντέλο της κατηγορίας.

Το νέο compact crossover θα αποτελεί λόγω διαστάσεων το πνευματικό παιδί του Yeti, μιας και θα βασίζεται στην μακρύτερη εκδοχή της MQBA0, διαθέτοντας μεγαλύτερο μεταξόνιο(2.645 mm) από τα αδελφά SEAT Arona και Volkswagen T-Cross. Στόχος της Škoda είναι να το τοποθετήσει, από πλευράς διαστάσεων, στο άνω άκρο της κατηγορίας, προσφέροντας κορυφαία πρακτικότητα και γενναιόδωρους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Skoda Compact Crossover 2019 1

Όπως είναι λογικό, το νέο μικρό crossover της Škoda θα έχει σχεδιαστικές επιρροές από το πρωτότυπο Vision X που παρουσιάστηκε πριν μερικούς μήνες. Θα κυριαρχούν οι έντονες ακμές και τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, το καπό θα διαθέτει το «powerdome» των σύγχρονων Škoda, ενώ ως πιο νεανικό μοντέλο στην γκάμα θα προσφέρει και δυνατότητα διχρωμίας.

Skoda Compact Crossover 2019 2

Το νέο μοντέλο θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο και η γκάμα κινητήρων του θα διαθέτει τέσσερις επιλογές: τρεις TSI και έναν TDI. Την βάση των TSI θα καταλαμβάνει ο 3κύλινδρος 1.0 με 95 ή 115 ίππους και ακολουθεί ο 4κύλινδρος 1.5 με 150 ίππους. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι τους διαθέτουν πλέον φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων (GPF). Στην πετρελαιοκίνητη γκάμα βρίσκουμε τον 1.6 με 95 ίππους.

Τέλος, το παγκόσμιο ντεμπούτο του μοντέλου θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2019 και η εμπορική του καριέρα θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Skoda Vision X Concept Interior

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube