Πρεμιέρα για τη Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé Edition 1

Πρεμιέρα για τη Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé Edition 1

Θα παρουσιαστεί στο Nürburgring το Σαββατοκύριακο και θα είναι διαθέσιμη για 12 μόνο μήνες.

Μόνο για 12 μήνες θα είναι διαθέσιμη η 4θυρη Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé στην έκδοση Edition 1, κάνοντας την απόκτησή της μια συλλεκτική διαδικασία για τους λάτρεις της φίρμας.

Η έκδοση βασίζεται στην GT 63 S, αλλά συνδυάζεται με μια σειρά μοναδικών αισθητικών παρεμβάσεων που οριοθετούνται από το AMG Aerodynamics Package, το οποίο περιλαμβάνει νέας σχεδίασης και μεγαλύτερο σε μέγεθος εμπρός σπλίτερ, διαφορετικό πίσω διαχύτη και από μία μηχανικά ρυθμιζόμενη σταθερή πίσω πτέρυγα. Στόχος, η ακόμη μεγαλύτερη μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης, αλλά και η αύξηση της κάθετης αεροδυναμικής πίεσης στις μεγάλες ταχύτητες. Μάλιστα, η Mercedes-Benz αναφέρει ότι σε ταχύτητες που πλησιάζουν την τελική, η κάθετη δύναμη που θα ασκείται στον πίσω άξονα θα είναι 30 κιλά περισσότερη.

am

Μοναδικά θα είναι και τα χρώματα που θα διατίθεται η Edition1, και θα είναι μόνον τρία: Graphite Grey Magno, Diamond White Bright και Graphite Grey Metallic που θα συνδυάζονται με Graphite Grey λωρίδες με το λογότυπο της AMG στο πλάι και στην οροφή. Το σύνολο θα πατά πάνω σε επίσης μοναδικής σχεδίασης ζάντες 21 ιντσών.

amg

Στο εσωτερικό θα υπάρχουν επίσης στοιχεία που θα διαφοροποιούν την Edition 1 από τις λοιπές στάνταρ εκδόσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις κίτρινες ραφές στις δερμάτινες επενδύσεις που συνδυάζονται με τις επίσης κίτρινες ζώνες ασφαλείας, τα διακριτικά φιλέτα κάρμπον στο ταμπλό , τα διαφορετικά εμπρός καθίσματα και το σπορ τιμόνι AMG Performance. Κάτω από το καπό υπάρχει ο 4λιτρος biturbo γνωστός από την AMG GT 4-Door Coupé GT 63 S που αποδίδει 630 ίππους και επιταχύνει το αυτοκίνητο σε 3,2’’ από στάση στα 100 km/h με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 315 km/h.

gt

H Edition1 θα παρουσιαστεί στο Nürburgring αυτό το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο του 24ωρου αγώνα αντοχής που θα διεξαχθεί στη συγκεκριμένη πίστα, με την εμπορική της διάθεση να ξεκινά τον Σεπτέμβριο και να διαρκεί 12 μήνες όπως προείπαμε.

Στην Ελλάδα, το πακέτο Edition1 για τις εκδόσεις CLS Coupé ξεκινά από 13.671 ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube