Πρεμιέρα για το Honda HR-V e:HEV [video]

Πρεμιέρα για το Honda HR-V e:HEV [video]

Η νέα γενιά του HR-V εξοπλίζεται από τη βασική έκδοση με το υβριδικό σύστημα e:HEV της Honda

Μετά από τα σχετικά teaser, η Honda παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά του HR-V το οποίο έρχεται με εντελώς νέο σχεδιασμό και υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV, διατηρώντας το σήμα κατατεθέν του που είναι η ευρυχωρία και η πρακτικότητα.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του HR-V που θα έρθουν στην Ευρώπη, ενώ το αντίστοιχο Vezel στην Ιαπωνία θα διατεθεί και σε βενζινοκίνητη έκδοση. Η Honda δεν αποκάλυψε πολλές πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υβριδικού HR-V, όμως δήλωσε πως θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες - όπως και το συγγενικό Honda Jazz - οπότε εικάζουμε πως κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο γνωστός βενζινοκινητήρας 1.5 i-VTEC. Να θυμίσουμε πως στο Jazz η συνδυαστική απόδοση είναι 109 PS και 253 Nm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Honda Jazz Hybrid

Honda HR-V

Σχεδιαστικά, το HR-V υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Honda που αποπνέει καθαρότητα. Στη μάσκα τα ψηλά τοποθετημένα φώτα LED πλαισιώνουν τη μεγάλη γρίλια, με τον μυώδη προφυλακτήρα να έχει ποδιά σε στυλ αλουμινίου στο κάτω μέρος.

Στο προφίλ, η γραμμή παραθύρων και οι κρυφές πίσω χειρολαβές αποτελούν αναφορά στον προκάτοχό του, με μια πιο απλή και οριζόντια γραμμή χαρακτήρα να διατρέχει όλο το μήκος του αμαξώματος.

Πίσω ξεχωρίζει η έντονη κλίση του παρμπρίζ επηρεασμένη από τα κουπέ-SUV, το οποίο σκεπάζεται από μια μεγάλη αεροτομή. Τα λεπτά φώτα LED τενώνονται με το έμβλημα της Honda μέσω μιας λεπτής λωρίδας. Στα πρότυπα του μεγαλύτερου CR-V, η πόρτα του χώρου αποσκευών έχει χαμηλό κατώφλι και ενσωματώνει την θέση για την πινακίδα, ενώ ο πίσω προφυλακτήρας έχει πλαστικά προστατευτικά και χρωμιωμένη ποδιά.

Honda HR-V

Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από λιτές γραμμές και υλικά βελτιωμένης ποιότητας. Στην κορυφή του ταμπλό βρίσκουμε την οθόνη αφής που φιλοξενεί το infotainment (γνωστή από το Honda Jazz), μπροστά από τους αεραγωγούς που έχουν ενιαίο look. Χαμηλότερα έχουμε τα φυσικά χειριστήρια για τον κλιματισμό, και τον επιλογέα για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το τριάκτινο τιμόνι έχει ενσωματωμένα πλήκτρα για τον χειρισμό όλων των λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων και των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας.

Η Honda δεν θα μπορούσε παρά να διατηρήσει την παράδοση που θέλει το HR-V να προσφέρει κορυφαίους χώρους και πρακτικότητα για την κατηγορία. Έτσι, παραμένουν τα καθίσματα Magic Seats της πίσω σειράς που αναδιπλώνονται με δύο τρόπους απελευθερώνοντας περισσότερο αποθηκευτικό χώρο όταν αυτό απαιτείται, ενώ αυξημένος είναι ο χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών. Δε γνωρίζουμε ακόμα το μέγεθος του πορτ παγκάζ καθώς η ιαπωνική φίρμα ήταν φειδωλή με τις πληροφορίες.

Το νέο Honda HR-V e:HEV θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη από τα τέλη του 2021 με τις τιμές να ανακοινώνονται πιο κοντά στο λανσάρισμα. Με αυτό το μοντέλο, η Honda θα ικανοποιήσει τη δέσμευσή της να εξηλεκτρίσει όλα τα mainstream μοντέλα της στην Ευρώπη μέχρι το 2022.

Ακολουθεί βίντεο παρουσίασης του Honda HR-V ιαπωνικών προδιαγραφών που ονομάζεται Vezel.

[Πηγή: Honda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube