Πώς θα ήταν ένα νέο VW Scirocco;

Πώς θα ήταν ένα νέο VW Scirocco;

Δύο ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες παντρεύουν τη σιλουέτα του Scirocco με σχεδιαστικά στοιχεία από το Golf VIII GTI.

Η τελευταία γενιά του VW Scirocco (2008-2017), ήταν ένα τρίθυρο hatchback βασισμένο στα μηχανικά μέρη του VW Golf VI (2008-2013). Μπορεί τα τρίθυρα μικρομεσαία - και ακόμα περισσότερο τα πιο σπορ μοντέλα με στυλ coupe - να έχουν εξαφανιστεί από την αγορά τα τελευταία χρόνια, όμως ο καλλιτέχνης KleberSilva είχε την ιδέα να εκσυγχρονίσει το Scirocco, ενσωματώνοντας σε αυτό σχεδιαστικά στοιχεία από το νέο VW Golf VIII GTI (2020).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Νέα VW Golf VIII GTI, GTD και GTE

Στο εμπρός μέρος, τα φώτα και ο προφυλακτήρας του Golf GTI δένουν αρμονικά με τη χαμηλή μάσκα του Scirocco, με τον σχεδιαστή να διατηρεί το έμβλημα της Volkswagen στο καπό. Στο προφίλ οι αλλαγές (χειρολαβές, character line, γραμμή παραθύρων, καθρέφτες, πόρτες κτλ) είναι λιγότερο πετυχημένες καθώς το rendering δε δείχνει τόσο εντυπωσιακό όσο το μυώδες αμάξωμα του αρχικού Scirocco, όμως οι ζάντες είναι ιδανικές για τις αναλογίες του μοντέλου. Πίσω, οι σημαντικότερες αλλαγές εντοπίζονται στον προφυλακτήρα που και πάλι είναι εμπνευσμένος από το Golf GTI, διατηρώντας τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης, ενώ ελαφρώς πειραγμένα είναι και τα φώτα.

VW Scirocco facelift

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Test drive: VW Scirocco R

Στην απίθανη περίπτωση που η Volkswagen αποφάσιζε να εξελίξει ένα νέο Scirocco, η πλατφόρμα, οι κινητήρες και το ταμπλό, θα προερχόταν αυτούσια από το Golf. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν έχει πλέον νόημα να συμβεί σε μια αγορά που κυριαρχούν τα SUV και τα crossover, καθώς το ύψος της επένδυσης δεν θα ήταν ανάλογο με το μερίδιο πωλήσεων ενός τέτοιου μοντέλου. Ενδεικτικό είναι άλλωστε πως η όγδοη γενιά του Golf διατίθεται αποκλειστικά με πεντάθυρο αμάξωμα - όπως και οι ανταγωνιστές της στην κατηγορία C-Segment.

[Πηγή: KleberSilva μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube