Porsche Taycan: Θα υπάρξουν εκδόσεις Coupé και Cabriolet;

Porsche Taycan: Θα υπάρξουν εκδόσεις Coupé και Cabriolet;

Μετά από την τετράθυρη Taycan και την πεντάθυρη Taycan Cross Turismo, ίσως έρθουν οι δίπορτες Coupé και Cabriolet.

Αμέσως μετά από την πρεμιέρα της Porsche Taycan Cross Turismo με χαρακτήρα CUV, ο Stefan Weckbach, υπεύθυνος στρατηγικής προιόντων, αναφέρθηκε στην πιθανότητα περαιτέρω επέκτασης της γκάμας του ηλεκτρικού μοντέλου με νέες εκδόσεις.

Ανάμεσα στα μοντέλα που εξετάζει η Porsche για το μέλλον είναι μια Taycan Sport Turismo, δηλαδή μια έκδοση δρόμου με το πεντάθυρο αμάξωμα της Cross Turismo χωρίς τα πλαστικά προσταυτευτικά και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

«Δεν μπορώ να σας πω σήμερα αν όντως θα πάμε σε μια τέτοια έκδοση. Η πλατφόρμα (J1) είναι ιδανική για μελλοντική επέκταση της γκάμας με νέες ιδέες, και αυτή τη στιγμή εξετάζουμε διαφορετικές κατευθύνσεις», δήλωσε ο Stefan Weckbach.

Porsche

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Porsche Taycan Cross Turismo [video]

Ακόμα, ο Weckbach παραδέχθηκε πως είναι τεχνικά εφικτή η εξέλιξης μιας δίπορτης Taycan Coupé αλλά και μιας ανοιχτής Taycan Cabriolet. Για να πάρουν βέβαια η τελική απόφαση θα πρέπει πρώτα να έχουν εξασφαλίσει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού.

Στόχος της Porsche είναι μέχρι το 2030, το 80% της γκάμας της να αφορά ηλεκτρικά μοντέλα. Εκτός από την διευρυμένη γκάμα της Taycan, σύντομα θα παρουσιαστεί η αμιγώς ηλεκτρική Porsche Macan ενώ στο μέλλον δεν είναι απίθανο να δούμε και μια ηλεκτρική Cayenne.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube