Porsche Design: Γιορτάζει 50 χρόνια ζωής με μια επετειακή έκδοση της 911 [video]

Porsche Design: Γιορτάζει 50 χρόνια ζωής με μια επετειακή έκδοση της 911 [video]

50 χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος η Porsche Design και το γιορτάζει με μια επετειακή έκδοση της 911 που θα διατεθεί σε 750 αντίτυπα.

Η Porsche Design ιδρύθηκε το 1972 από τον Ferdinand Alexander Porsche και φέτος με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας, η γερμανική φίρμα, δημιούργησε μια συλλεκτική έκδοση της 911 με την ονομασία «Porsche Design 50th Anniversary Edition».

Η εν λόγω έκδοση, βασίζεται στην 911 Targa 4 GTS και θα κατασκευαστεί σε 750 μονάδες. Είναι βαμμένη εξωτερικά σε μαύρο χρώμα, φέρει Satin Platinum μπάρα, μονομπούλωνες ζάντες 20″ για τους εμπρός τροχούς και 21″ για τους πίσω, δαγκάνες φρένων σε μαύρη γυαλιστερή απόχρωση και φυσικά ειδικά λογότυπα που μαρτυρούν τον επετειακό χαρακτήρα της κατασκευής. 

porsche

Αυτά, σε ότι αφορά την εξωτερική εμφάνιση γιατί στο εσωτερικό, συναντάμε μαύρα δερμάτινα σπορ καθίσματα, ()γκρι ζώνες ασφαλείας (Slate Grey στη γλώσσα της Porsche), λογότυπα στα προσκέφαλα και στα μαρσπιέ, GT Sport τιμόνι, κεντρικό υποβραχιόνιο με την υπογραφή του Ferdinand Alexander Porsche και φυσικά, το ειδικό ταμπελάκι με τον αριθμό παραγωγής του μοντέλου. 

Για την κίνηση της επετειακής 911, φροντίζει ο 3,0 lt twin-turbo εξακύλινδρος κινητήρας με τους 480 PS και τα 570 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται είτε με 8άρι αυτόματο κιβώτιο είτε με 7τάχυτο χειροκίνητο.

porsche

Και για κερασάκι στην τούρτα, η Porsche Design, προσφέρει τη δυνατότητα στους υποψήφιους ιδιοκτήτες του επετειακού της μοντέλου να αποκτήσουν και μια επίσης συλλεκτική σειρά ρολογιών, που απαρτίζεται από δύο νέους χρονογράφους.

Το Chronograph 1 αντλεί την έμπνευση του από τον πρώτο χρονογράφο του 1972 και θα προσφέρεται μαζί με την αγορά κάθε μοντέλου, ενώ το δεύτερο, Chronograph 1 -1972 Limited Edition, θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη παραγωγή 500 μονάδων με κόστος €6.787.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube