Πολυάσχολο το 2017 για τη Škoda

Πολυάσχολο το 2017 για τη Škoda

Η Škoda θα παρουσιάσει τη νέα χρονιά το ανανεωμένο Rapid και την δεύτερη γενιά του Yeti.

Το 2016 ήταν μία ακόμα σημαντική χρονιά για την Škoda, μιας και έφτασε για τρίτη συνεχόμενη την παραγωγή 1.000.000 οχημάτων.

Επιπλέον, μέσα στη χρονιά που μας πέρασε παρουσίασε το νέο μεγάλο της SUV Kodiaq που προσφέρεται ως 5θέσιο ή 7θέσιο, ενώ είδαμε και την ανανεωμένη Octavia με τα διπλά εμπρός φανάρια.

Για το 2017, η ατζέντα της Škoda περιλαμβάνει την παρουσίαση του σπορ εξοπλιστικού πακέτου του Kodiaq, που διαθέτει διαφορετικής σχεδίασης προφυλακτήρες με εντονότερες εισαγωγές αέρα και πίσω ψευδοδιαχύτη, μεγαλύτερους τροχούς αλουμινίου και ίσως πιο σφιχτή ρύθμιση στην ανάρτηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ   Οδηγούμε το νέο Škoda Kodiaq

Λίγο αργότερα θα παρουσιαστεί το ανανεωμένο Rapid. To υπάρχον μοντέλο παρουσιάστηκε πριν τέσσερα χρόνια και πρόσφατα απέκτησε νέα γκάμα κινητήρων, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε είναι καιρός για ένα αισθητικό και εξοπλιστικό φρεσκάρισμα.

Το σημαντικότερο όμως νέο του 2017 για την Škoda είναι η παρουσίαση της δεύτερης γενιάς του δημοφιλούς Yeti. Η πρώτη του δημόσια εμφάνιση θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα στην Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, και το εμπορικό του λανσάρισμα θα ξεκινήσει στις αρχές του 2018.

Η νέα γενιά του Yeti θα βασίζεται στην πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα MQB, κάτι που σημαίνει μείωση του βάρους και δυνατότητα χρήσης όλων των σύγχρονων τεχνολογιών του VW Group.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής στο τμήμα σχεδιασμού της εταιρείας, Josef Kaban, το νέο Yeti θα διατηρήσει ως ένα σημείο το τετράγωνο παρουσιαστικό του με τις κάθετες επιφάνειες, αλλά θα δανειστεί και αρκετά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από το μεγαλύτερο και νεότερο Kodiaq. Οι διαστάσεις του θα μεγαλώσουν ελαφρώς, γεγονός που θα επηρεάσει θετικά τους χώρους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ   Δοκιμάζουμε το Škoda Octavia RS 2.0 TDI DSG

Την βάση της γκάμας κινητήρων του Yeti δεύτερης γενιάς θα καταλαμβάνει ο 3κύλινδρος 1.0 TSI των 116 ίππων και την κορυφή ο 2λίτρος TDI. Ενδιάμεσα θα υπάρχουν ο 1.4 TSI και ο 1.6 TDI, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και τους νέους 1.5 TSI και TDI.

Τέλος, υπάρχει το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί μέσα στο 2017 και μία ισχυρότερη έκδοση της ανανεωμένης Octavia RS των 230 ίππων. Θα αποδίδει 15 ίππους παραπάνω (245 συνολικά), θα έχει πιο σφιχτή ανάρτηση και μεγαλύτερα φρένα και τροχούς.

[Πηγή: Autocar UK, Auto Express, Motor1, Avarvarii]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube